algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

[VÍDEO] 'La cançó d'en Taques', nou recurs educatiu del GOB

En Taques és un calàpet que neix dins una bassa temporal i necessita aigua de pluja per acabar la seva metamorfosi abans de poder sortir a caminar per Menorca. Ara té una cançó perquè els infants coneguin més aquesta espècie.

El calàpet (Bufo balearicus) és un amfibi protegit, que té la seva temporada de cria lligada a les pluges de primavera. Alguns anys, quan les pluges són massa intermitents, els capgrossos no aconsegueixen acabar el seu cicle. És sensible al canvi climàtic i a l'ús de pesticides.

El GOB edita des de fa anys la col·lecció Animalons de Menorca, una sèrie de contes infantils que també estan pensats per als adults. Les il·lustracions i els textos bàsics animen a les primeres lectures d'infant, però cada pàgina inclou una informació addicional per si un adult vol explicar el conte. En acabar, el qui explica i el qui escolta sabran molta més cosa de l'espècie.

La línia dels contes són també un recurs per fer educació ambiental a les escoles infantils. Na Tris Tras la tortugueta, en Punxes l'eriçó, en Fosquet el mussol, na Mordala el cranc... han estat protagonistes de treballs educatius per donar a conèixer la fauna menorquina i les seves problemàtiques.

Enguany el protagonista és en Taques i per això li han fet una cançó, que complementa les activitats escolars. Amb lletra i música de Miquel Camps, han intervengut en la gravació Aurora Brullet, Àngel Orfila, Josep Mercadal, Juan Mari García “Chepito” i Gonzo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.