algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El 2018 serà l'Any Josep Maria Llompart

El Govern declarar l'any 2018 com a Any Josep Maria Llompart. | dBalears/Arxiu

El Govern ha aprovat, a petició de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, declarar l'any 2018 com a Any Josep Maria Llompart per commemorar i reconèixer la figura i trajectòria de l'escriptor mallorquí.

Aquesta declaració es produeix en el marc del 25 aniversari de la seva mort, el pròxim 28 de gener. Llompart va destacar com a escriptor, poeta, editor, crític, articulista, assagista, traductor, docent i activista cultural.

Així mateix, ha detallat el Govern, es va convertir en mentor de diferents generacions d'escriptors a les Balears pel seu paper d'editor i crític. Com a historiador de la literatura, va ser un dels primers a estudiar sistemàticament la creació literària insular, mentre que com a docent universitari, va impartir classes de literatura catalana.

Reconeixement

Durant la dictadura franquista Llompart va col·laborar en l'oposició al règim i va participar en els primers intents de crear organitzacions polítiques nacionalistes. Es va implicar al Congrés de Cultura Catalana i va donar suport al projecte d'estatut d'autonomia de Cura.

L'escriptor va ser premiat amb el premi Crítica Serra d'Or de poesia i el premi Lletra d'Or, així com el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya d'assaig, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pilar, fa mes de 6 anys

Rosa, la segona part del teu comentari no és correcta: es tracta d'un càrrec honorífic, per tant la feina de coordinació no està remunerada.

Valoració:2menosmas
Per Rosa, fa mes de 6 anys

Per suposat que qualsevol motiu és bo per recuperar la figura de Llompart, però aquí fa l'efecte que hi ha hagut una coordinadora molt viva que ha trobat un filó lucratiu en un aniversari que normalment no se sol commemorar.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente