cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

La UOB reclama estudis de balls populars de les Balears al Conservatori

Facebook Conservatori de Música i Dansa de Mallorca

La Unió Obrera Balear (UOB) reclama que el Conservatori Professional de Música i Dansa inclogui els balls populars de les Balears a l'oferta d'Estudis de Dansa. «Actualment el Conservatori de Mallorca ofereix estudis de dansa espanyola com a assignatura del grau elemental i com a especialitat del grau professional, i per 'dansa espanyola' s'entén exclusivament el flamenc, propi d'Andalusia segons un Real Decreto de 2007», expliquen.

Denuncien que, per contra, els balls populars i la música tradicional de les Balears «només apareixen com a part de l'assignatura Folklore, que disposa d'una hora setmanal dins els estudis professionals, mentre que al flamenc se n'hi assignen fins a deu. L'oferta reglada d'aquests estudis comporta també, per exemple, la contractació de cantaores com a especialistes per acompanyar els bailaores i bailaoras».

Des de la UOB consideren «totalment discriminatòries» aquestes diferències i es demanen com s'ho prendrien a Màlaga o Sevilla, si els seus conservatoris oferissin deu hores setmanals de jotes i mateixes i només uns minuts de flamenc. Per tant, exigeixen que l'ensenyament reglat potenciï al màxim els nostres balls, músiques i tradicions, que són una riquesa cultural que només nosaltres podem aportar al món, mentre que el flamenc ja disposa de la maquinària de l'Estat espanyol per a la seva difusió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.