algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Festival Còmic Nostrum: del 25 al 29 d'octubre, a la Misericòrdia

El centre cultural la Misericòrdia acollirà el festival Còmic Nostrum del 25 al 29 d'octubre, «un homenatge al món de la informació i el periodisme».

Novetats del festival

Així mateix, les novetats d'aquesta edició són: la projecció audiovisual en col·laboració amb la Mallorca Film Commission i les reflexions il·lustrades, «on es qüestionaran diferents aspectes de l'actualitat informativa».

Un dels convidats destacats serà el dibuixant canadenc Guy Delisle, qui ha realitzat treballs en format de còmic periodístic en zones conflictives com Jerusalem, Pyonyang o Birmània. En aquesta línia, el festival també comptarà amb les intervencions en forma de masterclass de Darío Adanti, de la revista 'Mongòlia'; de Sagar Forniés, de 'Els Rodamóns de la ferralla'; i d'Albert Monteys, l'ex director de 'El Jueves'.

El secretari general de Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, Josep Mallol, ha ressaltat la necessitat d'impulsar la cultura de Balears en la campanya #betterinwinter i ha recordat l’«èxit» de l'estand de Fitur 2017 que va estar «completament il·lustrat per membres del Clúster». Per la seva banda, el vicepresident i conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha destacat «la col·laboració transversal del Consell amb la Mallorca Film Commission i la Fundació Turisme».

A més, el regidor de l'àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, ha volgut traslladar la seva felicitació a la junta del Clúster ja «que cada any és més sorprenent la proposta» parlant de Palma com «una capital referent del còmic». A més, ha afegit que tornaran «a obrir el Casal Solleric al còmic». En aquesta línia, la consellera de Cultura, Fanny Tur, ha destacat la diversitat de disciplines que participaran durant el festival.

D'aquesta manera, es duran a terme activitats relacionades amb el món audiovisual, el còmic i la música, com el «concert dibuixat» de la banda mallorquina No Room.

Finalment, en total el festival ha rebut un suport econòmic d'uns 46.000 euros; dels quals 21.000 euros han estat aportats per l’Institut d'Estudis Baleàrics (Illenc). Per la seva banda, Ib Jove ha participat amb 1.700 euros, l'Agència de Turisme de Balears (ATB) amb 12.500 euros, i l'Ajuntament de Palma amb 10.000 euros, entre altres aportacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.