algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Govern commemora el Dia Europeu de les Llengües

El Govern ha commemorat el Dia Europeu de les Llengües amb una conferència, juntament amb la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística, celebrada d'aquest dimarts 26 de setembre en el Museu de Mallorca. La conferència, segons ha explicat el Centre Balear Europa en un comunicat, ha anat a càrrec del cap de continguts i política de difusió de la Xarxa Europea per a la promoció de la Diversitat Lingüística, Vicent Fenollar.

Durant la intervenció, la consellera de Cultura, Participació i Esport, Fanny Tur, ha destacat que el Govern ha formalitzat aquest any la inclusió com a membre de ple dret a aquesta Xarxa Europea, que es va crear en 2007 i té per finalitat influir en les polítiques lingüístiques de la UE relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d'Europa. «Perquè les polítiques lingüístiques tenguin un efecte real, necessiten estabilitat», ha explicat la consellera, qui ha afegit que a les Balears es té «un patrimoni molt valuós i per tant la responsabilitat de conservar-lo, normalitzar-lo, i posar-lo en valor».

Després de la conferència de Fenollar, el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha tancat l'acte, subratllant que el Govern va establir des del primer dia com a prioritat el reconeixement del català com a llengua d'Europa. «Entenem la diversitat lingüística com una riquesa d'Europa i de tota la seva ciutadania. Una riquesa cultural, d'identitats, una riquesa lingüística que aporta conceptes diferents, pensaments nous, idees diferenciadors i possibilitats expressives. En resum, les llengües són tresors únics que s'han de protegir, i aquest missatge és més actual que mai, aquests dies», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.