algo de nubes
  • Màx: 19.29°
  • Mín: 12.82°
19°

Fira B! s'estrena amb un concert de la Simfònica amb Àngels Gonyalons

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears juntament amb Àngels Gonyalons han estat els encarregats d'inaugurar aquest dimecres la Fira B!, el primer Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears, que celebra la seva tercera edició fins al diumenge 24 de setembre a diferents espais de Palma. El públic ha gaudit de les cançons, ritmes i escenes més reconegudes del teatre musical de tots els temps, amb peces de musicals tan coneguts com A chorus line, Follies, Cats o Els Miserables.

A l'acte hi han assistit el president del Parlament, Baltasar Picornell; la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur; la directora general de Cultura, Joana Català; el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Francesc M. Rotger; i el gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Bonet, entre altres representants institucionals.

Hores abans ha tengut lloc al Centre de Cultura de Sa Nostra la primera de les Jornades Professionals, la Trobada de Compositors i Intèrprets de Música Clàssica i Contemporània, un espai de networking entre professionals internacionals i locals, que ha comptat amb la presència de Javier Estrella, del Festival de Música Antiga d’Aranjuez; Montse Faura i Eduard Balaguer, del Fringe. Festival de Torroella de Montgrí; Petteri Pitko, de la Finnish Baroque Orchestra (Finlàndia); Antonio Gómez Schneekloth, del segell Odradrek Records; Cristoph Tymendorf, de l’Euro Chamber Music Festival (Polònia) i Dirk Van Kerkhoven, de Concert Line Artist Management (Bèlgica).

Durant aquest dies seran les avantguardes escèniques i musicals de les Illes Balears les que conformaran l’eclèctica oferta artística de Fira B!. Organitzada per l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Fira B! és una iniciativa de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports per establir i consolidar la sortida dels artistes balears més enllà de les Illes. Per aquest motiu, dijous, divendres i dissabte se celebraran unes jornades professionals al Centre de Cultura Sa Nostra, amb la participació de més de 400 professionals, amb alguns dels més notables agents nacionals i internacionals en tots els àmbits de la creació cultural.

En l'àmbit artístic, demà dijous 29 es podrà gaudir del Showcase de Cancó d’Autor al Centre de Cultura Sa Nostra, amb les actuacions de Jordi Maranges, Erik Goransson i Apol·lònia; i el Showcase de Jazz, amb la música de Enric Pastor & Co, Pere Navarro Quintet, Highlands Project, The Jazz Fingers i Lemon Emigrants. El Showcase Pop-rock i Indie serà a Ses Voltes, amb els concerts de Go!Man!Go!, Sweet Poo Smell, L’emperador, No Room, Lava Fizz, Astrolabio, Go Cactus, Blaumut i Satellites.

Quant a teatre, Trans-plantar de Diabéticas Aceleradas, es podrà veure al Teatre Municipal Catalina Valls; Las dos en punto de As Marias, i Dolça Sodoma Meva, de La Trup, al Teatre Municipal Mar i Terra; Por, de Cia. La Reforma, al Teatre Principal; Síndrhomo, de la Teta Calva, obra que va rebre el premi a la millor autoria revelació dels Premis Max de les Arts Escèniques, al Teatre Municipal Xesc Forteza; i Frontera, de Migrants, a l’Arxiu del Regne de Mallorca. També hi haurà espai per al circ, amb l’espectacle Makam, de la Cia. Makam, a la Plaça Miquel Maura (davant el Teatre Municipal Xesc Forteza).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.