nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

'Jornada' es presenta a Palma com el diari en paper dels Països Catalans

Un centenar de persones han assistit aquest divendres a l'acte de presentació del diari 'Jornada' a Can Alcover de Palma.

'Jornada' és el nom de la publicació –de base cooperativa– que un grup de periodistes i professionals de l'edició, el disseny i la gestió cultural volen posar en marxa el novembre del 2017. Es tracta d'un mitjà multiplataforma que també tendrà una edició en paper que arribarà als quioscos. Això serà si aconsegueixen un mínim de 200.000 euros abans de l'estiu i entre 8.000 i 10.000 subscriptors.

Durant la presentació, el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha fet un dels parlaments, en què ha destacat la necessitat «dels Països Catalans» de donar relleu «a allò que passa i vivim» en la catalanoparla perquè és la «realitat immediata» i la que més «ens importa».

D'altra banda, Lila Thomàs, activista feminista, ha destacat que el nou mitjà serà feminista. «Vaig trobar molt interessant que em demanassin que el meu article fos sobre violències masclistes i no sobre igualtat». En aquest sentit, ha destacat que és importantíssim que tenguem «mitjans de comunicació plurals».

La periodista i directora del mitjà, Laia Altarriba, ha afirmat que l'acollida del projecte, fins ara, està sent «magnífica». També ha explicat el perquè de la 'Jornada': ha dit que calen mitjans de comunicació «en la llengua del país», «tot i les evidents diferències que tenim arreu dels països de parla catalana»; que a llocs com Mallorca o el País Valencià «no hi ha cap diari en català en paper que surti cada dia al carrer»; i que la majoria de mitjans «responen als grans poders». Així mateix, ha assegurat que els diaris en paper «tenen més influència» i «credibilitat».

També han intervingut a l'acte Neus Tur, impulsora de 'Jornada' a Mallorca, i el periodista manacorí Toni Riera, de la revista Cent per Cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Guim, fa mes de 6 anys

Per a "Jo mateix", La majoria dels los paisos han adoptat determinades polítiques de subvencions per a promoure la diversitat de la premsa, generalment fent normes contra la concentració de mitjans de comunicació.

Continua:

https://telos.fundaciontelefonica.com/telos/articulocuaderno.asp@idarticulo=5&rev=75.htm

Valoració:-1menosmas
Per Guim, fa mes de 6 anys

Per a "Castella mos roba"

Podries tenir raó, pero en aquest cas pot ser no sigui com dius. Segons diuen, a banda de les aportacions dels socis, els impulsors calculen que necessiten entre 8.000 i 10.000 subscriptors per garantir la viabilitat del mitjà. Per tant la base dels ingresos del diari serà dels subscriptors. Amb un tiratge inicial de 15.000 exemplars, tindrà 24 pàgines de dimarts a divendres, 32 els dissabtes i 40 els diumenges (dilluns no hi haurà edició).
Si a tot això li sumes que tindran un màxim de 30 persones per a fer el diari, podràs comprovar que els números que tu parles no serveixen en aquest cas. Ep! i no poso en dubte els teus números ja que quadren força amb els que jo tinc, però amb aquest producte no serveixen.
Aquí tens un estudi sobre els costos d'un diari:

http://www.eldiario.es/zonacritica/periodico-dentro_6_199890020.html

Valoració:4menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

Ara, que tot dependrà de com sigui el mitjà. Fixeu-vos en El Temps, o en Ona Mediterrània també semblaven impossibles, i la gent els aguanta (i no són els únics casos). Som un poble persistent. Jo, en tot cas, m'hi apunto.

Valoració:1menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

Jo m'hi subscriuré. Ara, 10.000 subscriptors és molt. Quants diaris tenen aquesta quantitat de subscriptors? Sobretot ara, a l'era digital, en què els diaris de paper no paren de perdre lectors i entren en crisi un rere l'altre.

Valoració:1menosmas
Per M, fa mes de 6 anys

Vols deixar de dir dois, Castella mos roba??

Valoració:5menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 6 anys

Arribarà a Eivissa?

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Per esser independent un diari, no ha de tenir anuncis.
Però un diari sense anuncis pot costar uns 5 euros cada exemplar.
Un diari amb anuncis se ven a 1'20 euros, encara que l'exemplar costi de 5 a 10 euros, però no són independents.

Valoració:-9menosmas
Per Guim, fa mes de 6 anys

Tolito, les dades son prou correctes. Deu mil seria força raonable per a un diari d'aquestes característiques.

Valoració:5menosmas
Per Jo mateix, fa mes de 6 anys

Ja poden dir misa, per molt que vulguin no hi ha demanda, només lis queda recòrrer al llepasubvencionisme, segur que encara podem tenir sa ciutat més bruta a canvi de tenir un diari pastissocatalà. Del fet de no apostar per mitjà digital ja ni parlam... visió de futur ni de present... molta sort, la necessitareu.

Valoració:-4menosmas
Per BAH!, fa mes de 6 anys

Jo el compraré.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente