cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

L’ONA MUSICAT es consolida com a referent de la música en català a les Illes

Foto de família dels finalistes i els responsables de l'ONA MUSICAT. | dBalears

La segona edició del concurs ONA MUSICAT, impulsat per Ona Mediterrània i Joves de Mallorca per la Llengua, ha estat tot un èxit. En total hi ha participat 12 grups illencs que han fet sonar la seva música arreu de Mallorca. Aquest divendres es va celebrar la final, amb un emotiu concert a ses Voltes de Palma on, més enllà dels finalistes i els guanyadors, es va poder constatar l’impuls que representa el concurs per donar a conèixer la música en català dels nostres grups novells.

A la final, en la qual hi assistiren més de 200 persones, hi van participar els grups Clara i Joan, Toni i Àfrica i Local D9. Els tres havien superat amb molt d’èxit les semifinals celebrades a Porreres, Barcelona i Pollença. Els tres conjunts desgranaren sobre l’escenari molta il·lusió, força i esperit de joventut.

Després de les actuacions, el públic va poder participar en la votació per triar el grup que recollia el guardó de 500 euros atorgat per Joves de Mallorca per la Llengua. A més, el jurat compost per Noemi Garcies, de l’Ajuntament de Palma; Toni Rotgeret, presentador de ràdio, i Natàlia Tascón, cantant dels Grollers de la Factoria, van escollir el guanyador de la jornada que, com a premi, podrà enregistrar un disc amb cinc cançons. Durant les votacions, el grup Xarxa va fer ballar i va delectar el públic amb la seva música.  

En les dues votacions hi va haver unanimitat. Clara i Joan es van convertir en els triomfadors de la jornada, emportant-se els dos premis. Així, podran promocionar la seva música i enregistrar un anhelat disc de debut.     

Música en Català

ONA MUSICAT s’ha convertit, en aquestes dues edicions, en un espai de referència per crear una xarxa de grups en català a les illes. L’objectiu és apropar la música als seus potencials públics i cobrir un espai buit i inexistent a les Illes. Ona Mediterrània ajuda a promocionar les seves cançons i crear un espai de difusió per a futurs concerts i trobades.     

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.