nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Antoni Gomila interpreta aquest diumenge a Santanyí el pregó de Setmana Santa de Blai Bonet

Cartell de l’espectacle Pregó de Setmana Santa Blai Bonet. | Consell de Mallorca

El Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet, de la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca, recupera aquest diumenge 2 d'abril per primera vegada el Pregó de Setmana Santa que va escriure i va llegir l'escriptor a l'església de Santanyí en els actes de Pasqua de 1980.

La lectura dramatitzada la realitzarà l'actor Toni Gomila i tindrà lloc a les 20.00 hores a l'església del Roser de Santanyí. Aquest 2017 es compleixen 20 anys de la mort de Blai Bonet, i per aquest motiu, el Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet s'ha proposat intensificar la seva activitat per fer més present la seva paraula

El text ofereix una relectura dels fets narrats en l'Evangeli, a través de la singular perspectiva que caracteritza l'autor i planteja interrogants a l'habitual narració dels fets i dóna sentit als fets de la Setmana Santa revisant els successos històrics, els plantejaments teològics i els dilemes humans que Bonet exposa.

A més, en el document, Jerusalem és «una ciutat més o menys de les mesures de Santanyí». Allí es presenta com a «home de la paraula» per explicar què és la Setmana de Pasqua i tots els rituals que es compon: l'autor parla «per entendre i veure, net i clar com un got d'aigua clara tots els fets que van passar en aquesta setmana».

Santanyí i Jerusalem

Amb llenguatge ric i popular va entrellaçant les geografies de Santanyí i Jerusalem. Per exemple, Jesús entra a Santanyí per la Porta Emmurallada o va a l'hort del Getsemaní, que està a Son Morlà.

Els diàlegs de Jesús amb el Sant Pare, o la crucifixió amb partits polítics, policies i lleis antiterroristes fan d'est un text viu tres dècades després de la seva creació, imprescindible per a una comprensió actual de la qual és una de les històries més conegudes del món occidental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.