algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

Borja Vilallonga, nou director del setmanari El Temps

131134

L’historiador i periodista Borja Vilallonga ha estat nomenat director del setmanari EL TEMPS. La revista EL TEMPS va ser creada el 1984 a València. Participada entre d’altres per Joan Fuster, la revista té redaccions a València, Barcelona i Palma. Al llarg dels seus 33 anys d’existència, EL TEMPS s’ha convertit en el setmanari per excel·lència de política i cultura dels Països Catalans.

El nou nomenament forma part de la voluntat del consell d’administració i el seu editor Eliseu Climent d’emprendre canvis profunds al setmanari. Preguntat sobre l’abast d’aquests canvis, Vilallonga assegura que «cal una revolució a EL TEMPS per ser líders i crear una plataforma digital adequada en el nostre temps, sense perjudici del paper». Igualment, Vilallonga advoca «per tornar als principis fundacionals del projecte, amb un compromís fidel i rigorós». Actiu a les xarxes socials, Vilallonga assumeix el repte d’apropar EL TEMPS a la seva generació, els millennials. «EL TEMPS ha de parlar el nostre llenguatge, explicar els nostres temes i emprar les nostres eines comunicatives».

Borja Vilallonga (Llagostera, 1985) és doctor en història per l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París, on va preparar una tesi doctoral en cotutela amb la Universitat Autònoma de Barcelona. Vilallonga assumeix la direcció de EL TEMPS després d’haver estat investigador associat a l’EHESS de París, investigador postdoctoral a Columbia University i professor visitant a New York University. La seva recerca s’ha desenvolupat en dos eixos: la formació dels nacionalismes català i espanyol a la Catalunya del segle XIX i les connexions entre religió i modernitat a l’Europa vuitcentista. Actualment Vilallonga prepara una monografia per a la University of Pennsylvania Press sobre la construcció d’una modernitat catòlica com a alternativa conservadora al liberalisme europeu decimonònic.

En paral·lel a la seva dedicació acadèmica, Vilallonga ha estat articulista d’opinió regular durant quatre anys al diari Ara. Els seus articles també han aparegut a ElNacional.cat, El Temps, NacióDigital, Vilaweb, Núvol, Diari de Girona, a més de les publicacions americanes Jacobin i Algemeiner. Els seus temes se centren generalment en la intersecció entre història i política, amb un interès especial per les configuracions nacionals europees, l’impacte de la religió en les mentalitats i el paper de la ideologia al segle XXI.

Durant la seva etapa a Nova York, Vilallonga va compaginar la recerca universitària amb el càrrec executiu de director editorial a Morningside, una de les majors empreses de traducció dels Estats Units. Segons Vilallonga, «hi vaig aprendre tot sobre la gestió executiva i la disciplina capitalista laboral». «Sense adoptar els extrems i la deshumanització del món laboral de Nova York, sóc partidari d’importar els millors instruments del model americà», rebla Vilallonga.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Enhorabona, dbalears.cat!, fa mes de 7 anys

Aquesta redacció està d'enhorabona per la tasca de neteja de provocadors antimallorquins i de dignificació del nostre benvolgut i estimat dbalear.cat
Endavant, companys!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente