nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Brussel·les tendrà l'escultura 'La Balanguera' de Jaume Mir

130702

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, la gerent del Centre Balears Europa (CBE), Marta Neus López, i el fill de l'artista Jaume Mir, Joan Mir, han signat aquest dijous un conveni de cessió gratuïta de l'escultura 'La Balanguera' a l'oficina del CBE a Brussel·les.

Barceló ha agraït a la família Mir la cessió que permetrà que Balears estigui representada a Brussel·les a través d'aquesta reproducció en fusta de l'escultura original.

'La Balanguera' de Jaume Mir, és una representació al·legòrica del poema amb el mateix títol. Durant la seva trajectòria, l'escultor mallorquí (Felanitx, 1915-Palma, 2012) va reivindicar la història de la seva terra natal.

Amb l'escultura en qüestió, va immortalitzar la representació del poema 'la Balanguera'. L'any passat es van commemorar els 20 anys de la designació de 'La Balanguera' com a himne de Mallorca.

Joan Mir ha declarat que la seva família està «molt contenta» perquè el seu pare té una estàtua «en un lloc tan important» i ha destacat que el Govern «sigui sensible cap a aquestes iniciatives i estigui orgullós de posar una estàtua a un dels seus artistes locals».

Pel seu costat, López ha explicat que durant aquest any es preveu que l'original de bronze d'aquesta escultura s'exposi a la seu del Parlament Europeu de Brussel·les, completant així la presència de l'escultor de Balears a la capital de la Unió Europea (UE).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rosa, fa mes de 7 anys

On són els de la Memòria Història per recordar i denunciar l'historial feixista de l'escultor Jaime Mir? Que curiós, el seu silenci...

Valoració:3menosmas
Per dudas, fa mes de 7 anys

Yo no sé ciertamente si era falangista, o no. Pero en 1.938 realizó una pieza denominada ESPAÑA ROMPE SUS YUGOS, de corte fascista.

Valoració:1menosmas
Per ULTIMO HORO, fa mes de 7 anys

COM ÉS QUE IB3 NO HI HA SEGUIMENT D'EN CURSACH en directe ENTRANT AL JUTJAT, I EN LA PACA SÍ?

Valoració:3menosmas
Per Enveja?, fa mes de 7 anys

No.

Valoració:-7menosmas
Per Tit, fa mes de 7 anys

Del falangista Jaume Mir, no?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente