algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

La Fundació Congrés de Cultura Catalana crea un web per commemorar el 40è aniversari

El 8 de desembre de 2016 es va complir quaranta anys des de la inauguració del Congrés de Cultura Catalana al Palau de Congressos de Barcelona. Coincidint amb aquesta data, la Fundació posa en funcionament aquest web que explica com es va fer el Congrés, les campanyes que va endegar, les activitats que es van fer arreu del territori, qui hi va participar i les resolucions a què va donar lloc.

El Congrés va servir de revulsiu de la societat civil i de les reivindicacions culturals dels Països Catalans. A més, va propiciar el naixement d’entitats com l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, la Institució Catalana d’Estudis Agraris, etc.

El web compta amb un mapa dels Països Catalans on es poden ubicar les vint-i-cinc poblacions on van tenir lloc els debats dels àmbits. També es publiquen les quaranta entrevistes fetes a personalitats que varen participar en el Congrés, entre elles Muriel Casals, Ramon Folch, Isabel-Clara Simó, Maria Antònia Oliver, Ferran Mascarell i Rafel Ribó.

Es tracta d’un projecte obert i participatiu, que anirà completant-se al llarg de l’any 2017 amb continguts nous i aportacions d’ajuntaments, entitats i persones a títol individual. Des de la Fundació es convida a tothom qui tengui material o fotografies del Congrés a enviar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fins quan els deixareu?, fa mes de 7 anys

Esborreu els insults d'aquesta gentota. Consentir-los tot això ja fa beneit i a la inversa, ells ja ens haurien denunciat.

Valoració:4menosmas
Per JAJAJAJAJ, fa mes de 7 anys

JAJAJAJAJAJAJAJAAJAJ VENGA OTRA CHORRADA QUE ME QUEDO CORTO...JAJAJAJAJAJ

Valoració:0menosmas
Per Bona iniciativa, fa mes de 7 anys

Ara la visitarè, a la web del Congrés de Cultura Catalana.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente