lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

L’ATB destina 100.000 € a quatre produccions audiovisuals rodades a les Balears

L'actor Sergi López durant el rodatge de la 'Vida Lliure'. | IEB

L’Agència de Turisme Balear (ATB) i l’Institut d’Estudis Baleàrics, del qual forma part la Illes Balears Film Commission, han signat un conveni de col·laboració per a la promoció de les Illes Balears com a espai de rodatge.

Una de les accions és l’aportació en espècies de despeses de viatges, desplaçaments, allotjament i altres serveis complementaris a projectes audiovisuals dirigits o produïts per professionals de les Illes Balears i que demostrin tenir una presència internacional, ja sigui per la seva distribució com pel seu recorregut per festivals de prestigi. 

Tal com ha apuntat l’agència, l’any 2016 s’han acollit a aquest ajut quatre produccions audiovisuals rodades a les Illes Balears; tres documentals i un llargmetratge de ficció que han sumat un total de 100.000 € d’ajut en espècies. Les pel·lícules són:
 
«Dies de Llum», un documental dirigit per Andrés López Mengual que explica l’activitat de l’Associació de Cineastes de les Illes Balears, que enguany compleix deu anys. El film, rodat a les quatre illes, ha estat coproduït per Leitmotif i IB3, amb la col·laboració del Consell de Mallorca. Ha rebut un ajut de 3.941,90€ de l’ATB.  

«Dream Songs», un llargmetratge documental dirigit pel barceloní Agustí Vila amb guió d’Enrique Juncosa i rodat íntegrament a Eivissa, que narra la història dels últims hippies que viuen a l’illa des dels anys 70. Ha estat produït per Teresa Enrich i Javier Pérez Santana, amb la productora Hippie Dream Songs i en coproducció amb TV3, IB3, TV3 i la productora brasilera VPC Cinema Brasil. Ha rebut un ajut de 32.049,36€ de l’ATB. 
 
 - «La Vida Lliure», un llargmetratge de ficció dirigit pel català Marc Recha i coproduït per Turkana Films i La Perifèrica Produccions, amb la participació de TVC i IB3. La pel·lícula, protagonitzada per Sergi López, està ambientada a la Menorca de principis de segle XX i és un retrat naturalista de la vida humana a través del paisatge dels que el viuen. Ha rebut un ajut de 60.581€ de l’ATB.
 
-  «Vida i Mort d’un Arquitecte», un documental dirigit pel mallorquí Miguel Eek i produït per Mosaic Produccions i IB3, amb el suport del Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma i el Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears.  El biopic investiga la vida i la mort de l’arquitecte José Ferragut Pou, un dels homes més fascinants de la Mallorca cultural de mitjans del segle XX assassinat en circumstàncies estranyes. Ha rebut un ajut de 3.427,74€ de l’ATB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Es trolls aquests son ben iluminats: mos volen passar es missatge de que es catala no l'enten ningu, i venen a comentar textes nostros escrits en catala demostrant-mos que ells l'entenen perfectament.
Es nivell intel.lectual queda perfectament clar.

Valoració:4menosmas
Per Ramon Fontiroig, fa mes de 7 anys

No llegiu ni comenteu els escrits dels trolls feixistes. No valen la pena i són temps perdut.
Millor deixar-los en l´oblit, són forasters automarginats.

Valoració:12menosmas
Per malloquin, fa mes de 7 anys

Al de abajo

mejete, sigue comunicandote en la mesa-camilla de tu house, si te hace tanta ilusión.

Valoració:-6menosmas
Per Al de baix, fa mes de 7 anys

Tanmateix mal no lograras, boig fanàtic de la ultra-dreta, que deixem de comunicarnos. Pots deixar cagades a cada fòrm de cada notícia, pots enlletgir tot el diari amb els teus escrits, però no aconseguiras el el teu objectiu, que no és d'altre que el de que deixedem de comunicar-nos.

Valoració:11menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 7 anys

EL CATALAN RETROCEDE EN LA CALLE, UN 75% LO ENTIENDE PERO MENOS DEL 45% LO HABLA.

Valoració:-2menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Tota iniciativa dedicada a protegir la cultura i les arts, és i serà sempre una bona inversió.

Valoració:11menosmas
Per menorquí, fa mes de 7 anys

I aquesta iniciativa no seria interessant també pels músics illencs que, amb les seves cançons, descriuen el fabulós paisatge de les illes arreu on van? No hauria de ser l'Agència de Turisme Balears la que hauria de fomentar a la gent que escampa les nostres meravelles per mig món?
Heu anat mai a les Cales del Pilar a Menorca? Creis que els Ja T'Ho, en el seu moment, no van afavorir aquest innegable interès pel paisatge menorquí? Ho van fer sense rebre res a canvi però, és real aquesta regla de tres que estic plantejant?

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente