algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

2017, Any de les Dones i la Música

Aquest dijous, 1 de desembre, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i la directora de la revista Enderrock, Helena Morén, han inaugurat l’any dedicat a les Dones i la Música. Aquesta inauguració es va dur a terme mitjançant la presentació de 100 veus femenines de la música catalana, un número monogràfic de la revista Enderrock dedicat a les dones i la música, que ve acompanyat d’un CD recopilatori amb les novetats de l’escena.

Aquest número es pregunta On són les dones de la cançó? i en ell hi participen ‘sis altres veus’ de la política catalana elegint sis discos i sis cançons: Carme Forcadell, Ada Colau, Neus Munté, Inés Arrimadas, Andrea Levy i Anna Gabriel. A més a més, el número de desembre explica l’actualitat de les principals artistes, mostra les protagonistes de la selecció que els i les periodistes musicals de la revista han destacat, i distribueix gratuïtament el CD recopilatori Femení i plural (EDR Discos, 2016) amb una vintena de cançons que mostren aquesta escena femenina emergent catalana.

Aquest acte dóna inici a l’any dedicat a les Dones i la Música, uny 2017 que ja té programats una sèrie d’actes ja anunciats, com el de Maria del Mar Bonet, que celebrarà els 50 anys de carrera amb concerts a Catalunya i arreu del món; el Festival BarnaSants estarà dedicat a les dones amb un espectacle inaugural a càrrec de Les Kol·lontai; el cicle Born de Cançons programarà tota una temporada en clau femenina, i abans de final del 2017 es farà una gran exposició a Barcelona, sobre el paper que han tingut les dones en la transformació de la música als segles XX i XXI.

El CD Femení i plural incorpora temes de Mireia Vives, Donallop, Clementina, Renaldo & Clara, Marta Elka, Jo Jet i Maria Ribot, Claudia Crabuzza, Les Sueques, Les Cruet, Namina, Roba Estesa, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach, The Llamps, Ju, Lady Witch, Mireia Vilalta, Funkystep & The Sey Sisters, Les Mortettes, Herba Negra i Jansky. A més, una creadora de referència, Maria del Mar Bonet, que avança que publicarà el 32è disc de la seva trajectòria, protagonitza la portada en homenatge als 50 anys de carrera.

En acabar la presentació es va realitzar una fotografia col·lectiva amb bona part de les cent cantants que es visibilitzen en el monogràfic i que serà el tret de sortida de la iniciativa 2017, Any de les Dones a la Música.

Aquí podeu descarregar el llistat de les 100 noves veus femenines de la música catalana

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.