algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Una emotiva cerimònia a la Seu tanca l’any jubilar dedicat a Ramon Llull

Les autoritats durant la celebració religiosa celebrada aquest diumenge a la Seu. | P.P./UH

La reina Sofia ha assistit aquest diumenge a la celebració de la cerimònia religiosa que clausura l'any jubilar en el qual es commemora el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull a la Catedral de Palma, que durant la missa s'ha omplert pràcticament al complet.

Les campanes de la Catedral de Mallorca han tocat durant 15 minuts avisant als feligresos que la missa era a punt de començar i a poc a poc els bancs han començat a omplir-se, mancant els darrers bancs.

Una vegada dins de la Catedral la reina Sofia, que per a aquesta ocasió ha optat per un vestit negre amb unes sabates del mateix color, s'ha mostrat amable i propera amb els nins de les corals, asseguts prop d'ella.

Precisament els nins que formen la Escolania de Lluc, els Vermells de la Seu i els Nens cantors de Sant Francesc han tingut part del protagonisme durant la missa celebrada aquest diumenge en ser els encarregats, al costat de la Coral de la Catedral i la Capella Mallorquina, de recitar les cançons de la cerimònia religiosa.

A més, durant l'acte, que ha durat aproximadament un hora i mitja, s'ha llegit la benedicció que el papa Francesc ha enviat a l'Església de Mallorca com a clausura de l'any jubilar en commemoració del 700 aniversari de la mort del Beat.

En representació de l'Església han estat presents el cardenal de València, Antonio Cañizares Llovera; el cardenal emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustín Cortés Soriano; el bisbe auxiliar de València, Javier Salines Viñals; el bisbe de la Seu d'Urgell, Joan-Enric Vives Sicília; el bisbe de Orihueña, Jesús Murgui Soriano; el bisbe electe de Menorca, Francisco Conesa Ferrer; i l'abat de Montserrat, Josep M. Soler Canals.

Una vegada finalitzada la cerimònia solemne, que ha pogut seguir-se a través de les pantalles instal·lades en la mateixa Catedral, la reina Sofia s'ha acomiadat de les autoritats i s'ha anat de nou en el cotxe oficial.

Trasllat de les relíquies

A continuació, s'ha iniciat un processó per traslladar les relíquies de Ramon Llull de nou cap a la basílica de Sant Francesc, en la qual han estat presents diverses autoritats de Balears.

La processó ha estat encapçalada per la creu i ciriales, seguits dels Tamborers, diverses confraries, les relíquies del Beat, sacerdots i bisbes, autoritats i una banda de música. Per garantir la seguretat d'aquest acte han estat presents més d'una desena d'agents de la Policia Nacional i la Policia Local, qui han barrat els exteriors de la Catedral per evitar incidents.

L'Església de Mallorca ha posat fi amb aquest acte al conjunt d'activitats celebrades aquest any per commemorar els 700 anys de la mort de Ramon Llull i per impulsar el procés de canonització del beat i difondre la seva vida i obra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sonia Valenzuela, fa mes de 7 anys

I el vareu veure en en Xavier Sonio concelebrant?.Quina barra!! I en el primer banc en Joserra!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente