algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Executiu aposta per la cultura popular

El Departament de Cultura de la Direcció General de Cultura ha comunicat aquest dimecres que ja ha començat a organitzar les primeres Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, que tendran lloc a Mallorca.

Aquestes jornades formen part de quatre trobades que està previst que es desenvolupin amb una periodicitat anual i rotatòria entres les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

La iniciativa es durà a terme els dies 4 i 5 de novembre a l'Arxiu del Regne de Mallorca i tractaran sobre el marc conceptual i normatiu de la cultura popular i tradicional i sobre el passat, present i futur del patrimoni immaterial.

Durant les jornades es conjugaran aportacions d'especialistes de les diferents temàtiques que es tractaran i hi haurà una taula rodona a través de la qual hi tendran cabuda els diferents responsables de les administracions competents.
S'hi preveu la participació d'experts en matèria de cultura popular i tradicional d'àmbit local com estatal.

Els interessats a assistir a les jornades es podran inscriure, durant el mes de setembre, a través de la pàgina web de la Direcció General de Cultura, a l'apartat Cultura Viva Patrimoni Immaterial Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Es trollets de per aqui son es primers que demostren integrar-se a ca nostra, a sa nostra cultura, demostrant-mos que entenen perfectament es catala perque responen perfectament a es nostros comentaris.
Tenen s'obligacio d'entendre es catala perque noltros tenim es dret d'emprar-lo i de ser entesos en aquesta llengua, i sa seva obligacio la cumpleixen perfectament !.
I llegeixen totes ses noticies i comentaris en catala, lo que els fa una practica impresionant cada dia !.
Venen a lladrar, pero en realitat mos demostren que sa nostra cultura va endevant, cada dia que passa, perque fins i tot ells fan s'esforc d'entendre sa nostra llengua ! ;-)

Valoració:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

15h 58', 19-8-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Fixau-vos, que despres de dies de molta activitat des nostro troll de per aqui l'hem posat en ridicul bestial:

-Fent-li veure que, per sa nostra victoria, ell mos demostra cada dia que sa nostra cultura avanca be, perque fins i tot qui ve a atacarla llegeix i enten perfectament es catala (sa seva obligacio en un pais bilingue, per respectar es nostro dret d'emprar es catala). A mes cada dia llegeix es diari en catala i tots es nostros comentaris, que respon perfectament havent demostrat que els enten perfectament.
Fins i tots es trolls estan integrant-se a sa cultura mallorquina i dominen s'enteniment des catala. Mos hem de felicitar !.

Valoració:3menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Aquest que signa normalment com "Mallorqui", i tambe avui usurpa sa identitat d'En Tia, no es mes que un foraster. Fent nosa a una altra noticia ha escrit:
"Lleccions d' un renegat pancatalanista, cap ni una...."

Lleccions !!!. Pensau que aquest tio pot haver xerrat mallorqui mai en sa seva vida ??. En es fons hi ha un tio pirat malalt mental que fa de Salvatore, NonPlusUltra, Mallorquin, i altres.
I per fer veure que es mallorquins van contra es catalans signa tambe com a Mallorqui. Lo mes fort es que no sigui capac d'escriure dues frasses seguides sense fer una cagada brutal... Lleccions !!! he he he he. Companyons !

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Companyons ???? Mallorqui ???

Valoració:4menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 7 anys

«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de la València i per les blaves i assolellades illes Balears».Pere Oliver i Domenge (1916)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:5menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 7 anys

«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:5menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Companyons, jo no som català, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Jo som mallorquí, com a mallorquí, espanyol, i com a espanyol, europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista

Valoració:-9menosmas
Per No hi ha dret!, fa mes de 7 anys

Aquest pocavergonya de baix ha s'està passant quatr pobles. Per favor, dBalears; esborreu els seus escrits i bliquejau-lo. La extrema dreta d' on surt ell i la resta dels que se dediquen a insultar-nos i a rompre els debats sobre les notícies, ténen els seus fòrums bén controlats i tancats als que no són de la seva corda. Llavors, per quin motiu els hem de deixar que se fiquen aquí per espenyar tot lo nostro?

Valoració:11menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

És molt curt, aquest mallorquín. Mira que quedar amb una altra persona i quan veu que aqueixa arriba amagar-se díns el cotxe, demostra que les seves pautes de comportament , no són precisament les més normals ni tampoc son gens ni una mica correctes i això s'aprèn a casa.
En resum: És un selvatge urbà, que gairebé no sap llegir ni escriure.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente