algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Arriba 'Fira B!' el primer mercat de música i arts escèniques

En total, hi participen 23 companyies artístiques i 34 grups de música. | @Fira B!

La consellera de Cultura del Govern, Ruth Mateu, ha presentat aquest dimarts el primer mercat professional de música i arts escèniques ‘Fira B!’, que se celebrarà a Palma del 28 de setembre al 2 d’octubre. Segons la consellera, els professionals tindran «la possibilitat d’intercanviar idees, experiències i contactes».

 A l’acte de presentació la consellera ha estat acompanyada per Pep Ramón Cerdà: director gerent de l’Institut d’estudis Baleàrics, de Jaume Gomila: director general de Cultura, Noemí Garcies: coordinadora general de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Carlos Forteza: director de la Fundació Teatre Principal, Mar Rescalvo: gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i Jaume Mulet Dezcallar: director Relacions Institucionals Sa Nostra-BMN.

 

Inicis de la ‘Fira B!’

La Fira B! va néixer el 2015 com a mostra d'arts escèniques de les Illes Balears, inspirada en el Sea Arts (2013) i la Fira Illaescena (2014), i enguany fa un nou pas en la seva evolució i incorpora la música a la seva àmplia oferta de disciplines escèniques teatrals. D'aquesta manera, es pretén donar una major difusió a les propostes escèniques de les Illes, independentment del seu llenguatge.

Des de l'organització, s'ha convidat a un centenar de promotors artístics per tal de fomentar la promoció exterior dels artistes de les Illes durant els cinc dies que dura la trobada. En aquest sentit, el plantejament de la Fira va més enllà de les representacions escèniques, ja que també hi tenen cabuda espais de trobada entre artistes i programadors, per tal d'afavorir la col·laboració i creativitat entre els diferents col·lectius presents a la trobada.

 

Selecció de participants a la ‘Fira B!’

En total, hi participen 23 companyies artístiques i 34 grups de música, que han estat seleccionats per una comissió especialitzada, d'entre les més de 150 sol·licituds presentades.

El comitè de selecció de l'edició 2016 de la Fira B! està format per especialistes dels diferents gèneres d'arts escèniques i música. En concrets, els professionals que han duit a terme la selecció són: Celestí Oliver, assessor adjunt de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports; Mónica Pérez, adjunta a la direcció de la Fundació Teatre Principal; Noemí Garcies, coordinadora general de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Palma; Jaume Gomila, president de Sa Xarxa; Rafel Brunet, representant d'Illaescena i Ferran Pereyra, fotògraf i periodista musical.

Pel que fa a les arts escèniques la selecció final està formada per 3 espectacles de teatre visual, 14 de teatre de text, 4 de dansa i altres 2 de noves tendències. La part musical està representada per 17 concerts de pop rock, 2 de música contemporània, 4 de música clàssica, 3 de música electrònica, 6 de músiques del món i 2 concerts de jazz.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.