muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Bernat Quetglas fa sonar la música del tricentenari

'El regne enmig del mar' s'estrenà el passat desembre. | Arxiu

El jove músic mallorquí Bernat Quetglas Torelló va dirigir, a finals de 2015, l'estrena de l'obra EL REGNE ENMIG DEL MAR, inspirada en la commemoració del TRICENTENARI 1715-2015 i amb el mateix títol del poemari de 1980 de Guillem d'Efak.

 Ara, gràcies al treball de la banda de música, es pot veure i escoltar a través de Youtube. L’obra, segons la comissió cívica del Tricentenari,  «combina els elements essencials més significatius d'un episodi, transcendental i amagat deliberadament, del nostre poble. Era imprescindible aixecar acta i fer-ne memòria històrica».

L’entitat ha considerat que la a composició «és moderna i arriscada, però bastida sobre un llenguatge clàssic». «És una peça viva, amb una arrencada solemne que arriba a majestuosa, manté el clímax a l'episodi de la guerra i, d'acord al missatge que s'ha volgut transmetre, desemboca en la represa (ell titula la quarta part de l'obra "Ressorgiment")». 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Miren por donde, normalmente no veo IB3, pero ya que hacen tantas películas en español, me conviene echarle un vistazo, recordando cuando me pirraban las del Oeste, con John Wayne arengado al séptimo de caballería al grito de : "Muchachos, adelante", en lugar de "endevant,nois"

Valoració:0menosmas
Per Rodavlas, fa mes de 8 anys

No hi ha ningú mes roí, que el que defensa als enemics de la seva terra a la qual sotmeten i espolien.

Valoració:8menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

Mentrestant, ara mateix, una altra pel·lícula en foraster a IB3.

Valoració:4menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

El reinos de Castilla y la Corona de Aragón no estaban federados, sino unidos en la persona del rey de la Monarquía Hispánica, cuya cabeza era el monarca de la casa de Austria.. Además,Carlos II, último de los reyes de dicha casa, lo dejó en herencia a Felipe de Anjou, luego Felipe V. Estamos hablando de un sistema estamental, que no tenía nada que ver con las democracias actuales, las cuales tienen su origen en la Revoluciones Francesa e Inglesa. Y Cataluña no pasó de ser un simple principado de la Corona de Aragón, dentro de la Monarquía de los Austrias.

Valoració:-2menosmas
Per IIII, fa mes de 8 anys

Crec que no ha existit a cap altre país, un altre cas com aquest, en el que a dos regnes federats baix del mateix monarca i aprofitant una guerra dinàstica, un regne invadís a l´altre i el sotmetes i l´espoliàs.

Valoració:6menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

Mentrestant, una altra pel·lícula en foraster, en aquests moments i tot l'horabaixa, a IB3.

Valoració:7menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

De invasión, nada. Guerra dinástica entre Austrias y Borbones, con triunfo final de Felipe V. Se puede conmemorar todos los años que se quiera. Los Decretos de Nueva Planta supusieron una modernidad y un avance con respecto a los decrépitos Austrias.Muy listos los ingleses cuando dejaron en la estacada a los catalanes traidores a su legítimo rey, porque no olvidemos que Carlos II el Hechizado había dejado en herencia sus reinos a Felipe de Anjou y no al austríaco Carlos ,quien,por cierto, también se la dio con queso a los catalanes,

Valoració:-1menosmas
Per IIII, fa mes de 8 anys

Esper que enguany continuem commemorant la invasió del Regne de Mallorca per les tropes del Borbó i els castellans. L´any passat va ser molt emotiu i molt guapo, malgrat els gonelles, amagats darrera de la murada, fessin renou amb "vuvucel.les" per molestar i que no escoltàssim be les cançons, les gloses i tot el que deien.

Valoració:12menosmas
Per slort, fa mes de 8 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:10menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Total, las estupideces interesadas de ese tricentenario sólo interesan a los locoides amantes de los mundos de yuppi. Además, ya no estamos en 2015, sino en 2016. A mí me interesan más el bicentenario o incluso el centenario. Eso sí, me alegro de los Decretos de Nueva Planta. Los prefieron a las batallitas de Canamunt y Canavall.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente