nubes dispersas
  • Màx: 15.06°
  • Mín: 11.44°
13°

L'OCB, Òmnium i Acció Cultural enforteixen la Federació Llull

Les entitats acorden realitzar trobades de seguiment periòdiques així com implicar les respectives juntes en l'activitat de la federació

Membres de les tres entitats reunits divendres de la setmana passada a Barcelona. | Òmnium

La junta de la Federació Llull, que aglutina l'Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Òmnium Cultural, es reunia divendres de la setmana passada per planificar l'activitat d'aquests mesos vinents, fer balanç i valorar l'actualitat política dels diferents territoris dels Països Catalans. Els representants de totes tres entitats coincideixen en assenyalar que és un moment cabdal per a potenciar l'activitat conjunta.

En aquest sentit, des de la Federació Llull s'aposta per realitzar trobades de seguiment periòdiques així com per implicar les respectives juntes en l'activitat de la federació. S'ha posat fil a l'agulla en la commemoració del 700è aniversari de la mort de Ramon Llull o la coordinació en matèria d'un espai comunicatiu català.

D'altra banda, a la junta també s'ha treballat al voltant de projectes regulars com ara la Flama del Canigó, els premis escolars Sambori i Pissiganya o bé la promoció del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. I en l'àmbit internacional, la Federació Llull ha decidit formalitzar el seu ingrés a l'ELEN (Equality Language European Network).

L'Assemblea ha escollit Joan Francesc Mira com a nou president de la Federació Llull. Jordi Cuixart en serà el vicepresident i Jaume Mateu serà el secretari i tresorer de l'entitat. La Junta també la composen Ferran Suay i Toni Gisbert, en nom d'Acció Cultural del País Valencià, Isidor Marí i Oriol Sagarra, en nom d'Òmnium, i i Marisa Cerdó i Marià Mayans en nom de l'OCB. Maria Nebot (ACPV), Marta Colomer i Roser Sebastià (Òmnium) també han participat de la reunió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

Volem TV3, TV3CAT, Canal 3/24, Canal 33, Súper 3, Esport 3, Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i qualsevol altre canal que emeti en la nostra llengua. A més, volem una IB3 (ràdio i televisió) que no sigui bilingüe ni gonella.

Valoració:0menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

I encara no podem veure ni TV3 ni Esport 3 i tampoc no podem sentir Catalunya Informació.

Valoració:1menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

En aquests moments IB3 està emetent una pel·lícula en foraster.

Valoració:1menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 8 anys

Quemaréis los cuentos de Anselm escritos en árabe? Era incompatible en el medievo ser súbdito de un reino cristiano, denominarse catalán y gritar Al·lahu-àkbar?, como se come tal incoherencia? Tratáis de engañar a alguien? Os creéis vuestras propias mentiras? Habéis pedido cita con el psiquiátrico? Cuantos tontos se creen todas las chorradas que ponéis?

Valoració:0menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 8 anys

@LaNocheMeConfunde Pero a ver en que quedamos Anselm era cristiano o musulmán? Catalufo o Narniano, porque parece que murió mirando a la Meca... Tenéis unos cuentos muy raros, me gustaría ver esos escritos manipulados con tipex donde el escriba de su puño y letra que el tuviera conciencia catalina cuando esa entidad no tenía conciencia jurídica.

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 8 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:5menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 8 anys

Como molan las contradiciones de los cuentos,...Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."???
Era cristiano, catalán y después que fue??? Musulmán y Narniano?
O un traidor catalán musulman, los cuentos me confunden.

Valoració:0menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 8 anys

Amselm, este no era un yihadista? Vaya referente... Un referente muhaidín. El referente de los moros de Sa Pobla.

Valoració:0menosmas
Per Fora castellans, fa mes de 8 anys

Canya a la puta Espanya
Fora castellanots servils i ineptes
Lo de xoriços ja no cal diu

Valoració:6menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente