algo de nubes
  • Màx: 18.92°
  • Mín: 8.69°
19°

El Consell Social de la Llengua Catalana torna a reunir-se després de 4 anys

Després de tota una legislatura sense activitat, el Consell Social de la Llengua Catalana tornarà a reunir-se aquest divendres a les 17h.

El Consell Social és un òrgan d’assessorament i consulta en matèria lingüística adscrit a la Conselleria d’Educació i Cultura. L’integren persones i entitats representatives de les Illes Balears, les quals són convidades a participar de forma activa en la planificació de les accions promogudes pel Govern «per incorporar o reincorporar la llengua catalana als usos socials que li pertoquen com a llengua oficial pròpia de les Balears».

Una de les feines més importants que va fer el Consell Social durant la legislatura 2007-2011 va ser l’edició i publicació del Pla General de Normalització Lingüística de les Illes Balears, que inclou més de 700 propostes d’acció per a normalitzar l’ús de la nostra llengua, ordenades per àrees com 'Mitjans de comunicació', 'Educació i formació' o 'Usos oficials'. La majoria de propostes mai no s’arribaren a posar en marxa per manca de temps, ja que el 2011 el PP va guanyar les eleccions i Bauzá no va convocar mai aquest organisme.

Els sindicats, les patronals, les federacions esportives, els partits polítics o entitats de pes com l’Obra Cultural Balear conformen el gruix dels convocats a la reunió d’aquest divendres, a la qual també assistiran, a títol individual, una desena d’experts en normalització lingüística.

La recuperació del Consell Social de la Llengua Catalana ha estat una de les primeres accions de govern de la Direcció General de Política Lingüística, dirigida per la menorquina Marta Fuxà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per artiller mallorquí, fa mes de 8 anys

Joanet totalment d'acort, i cosas que se aguessen pogut fer, tampoc no s'han fet, en cuatre anys, zero, hi ha càrrecs que nomès somian romansos, i creació feina i empenta, poca cosa, espavileu que ès hora.

Valoració:2menosmas
Per Joanet de sa Gerra, fa mes de 8 anys

Recordau tots els programes relacionats amb la normalització lingüística de la Conselleria i suprimits pel PP: atenció als nouvinguts, pla de lectura del Cofuc, immersió... Encara queda molta feina a fer!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente