nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Els mercats artesans de Palma celebren la segona 'Setmana Artesanal'

La pròxima setmana, dels dies 5 al 10 d’octubre, entre 10 i les 16 hores, els mercats artesanals de s’Hort del Rei, del Passeig Sagrera i de la plaça Major, celebraran la segona edició de la 'Setmana Artesanal' en la qual els visitants a aquests mercats podran contemplar demostracions in situ dels diferents oficis artesans que s’hi troben.

La regidora de Sanitat i Consum, ha afirmat que es tracta d’una bona iniciativa per ajuda a crear ocupació i millorar els llocs de feina existents als mercats municipals i que «està consensuada amb les associacions d’artesans i comerciants que els agrupen».

Aquesta iniciativa, que servirà per valorar i donar a conèixer l’ofici que fan els artesans, es va celebrar l’any passat en el mercat de s’Hort del Rei. Davant la bona acollida que va tenir, enguany s’ha ampliat als tres mercats artesanals.

La directora general de Sanitat i Consum ha destacat els valors de cultura, proximitat, i kilòmetre zero d’aquests mercats, que han permès de recuperar tradicions i fins i tot són «un atractiu turístic», tot i trobar-nos a final de temporada.

Per poder instal·lar-se a aquests mercats s’exigeix estar en possessió de la carta d’artesà que garanteixi la qualitat del producte artesanal oferit, com un producte directe del productor, tal com ha destacat Alfredo Reyes, cap del departament de Consum i Mercats. «S’ha d’acreditar un temps d’experiència de l’ofici i superar una visita al taller per demostrar que es té un espai per treballar, eines i material».

Als mercats es poden trobar articles de ceràmica, cuiro, bijuteria, joieria, gravats, vidre, obra gràfica, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.