algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Sus a la III Fira del Llibre Anarquista de Mallorca

De l'u al quatre d'octubre se celebra a Palma la tercera edició de la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca.

11331

De l'u al quatre d'octubre se celebra a Palma la tercera edició de la Fira del Llibre Anarquista de Mallorca. Aquesta fira torna enguany amb la intenció de consolidar una iniciativa sorgida de la Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM).

Des de la CLM estan «convençudes de la necessitat de disposar d’un acte de gran format capaç de reunir les diferents sensibilitats de l’anarquisme illenc, així com apropar-nos a altres companyes, contrastar visions i conèixer lluites d’ultramar».

En la seva curta història, la Fira ha representat un punt important de difusió de les idees i pràctiques anarquistes, amb una segona edició que va augmentar el seu ressò i assistència i que va ser encara més atractiva que la primera.

Un dels motius que van contribuir a aquest èxit fou sens dubte el lloc triat per a la segona edició, el Parc de les Veles, al barri de Foners de Palma. Una plaça, asseguren, «amable i ben concorreguda per unes veïnades que ens van acollir d’allò més bé». És per això que enguany han decidit repetir ubicació i dates, «amb una clara voluntat de fer un pas més en la consolidació d’aquest espai de debat, crítica i reflexió». Com a novetat, donada la quantitat d’actes i propostes confirmades enguany, han decidit ampliar en un dia la celebració de la Fira, passant de tres a quatre dies.

Com en altres edicions, la Fira contindrà un seguit d’actes culturals, presentacions de llibres i debats que giraran entorn de diverses qüestions: la crítica a l’estat del benestar i la democràcia, així com la deriva institucional per una part dels moviments socials o les lluites al carrer, serviran per a contrastar punts de vista en un any de fort context electoral.

Tanmateix, expliquen, «no volíem deixar de banda aspectes essencials per a les nostres vides com ara les lluites antirepressives i anticarceràries, els feminismes, la defensa del territori, les pràctiques comunitàries o l’agitació cultural». Paral·lelament a tots aquests actes, la fira comptarà amb la presència de llibreries, distribuïdores i editorials de Mallorca i d'altres indrets.

La Fira està organitzada per la CLM amb la participació d’altres persones que comparteixen «la il·lusió de mantenir i consolidar una trobada d’aquestes característiques». Es tracta d’un esdeveniment totalment autofinançat per tal d’assegurar «la seva radical independència». Per aquest motiu, s’han organitzat actes previs per a difondre la Fira alhora que n'han facilitat la seva viabilitat econòmica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.