cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

Tot preparat per l’edició d’enguany de Còmic Nostrum

Vinyeta i circ van de la mà en aquesta nova edició. | Arxiu

Còmic Nostrum 2015 celebrarà la seva vuitena edició d’enguany entre els dies 6 i 11 d'octubre quan una carpa del Circ Bover s'instal·larà en Sa Feixina i els dibuixants participants oferiran al públic muntatges amb els quals explicaran el món del còmic a través del cabaret berlinès, la 'performance', els audiovisuals, el món de la poesia o la màgia.

Així doncs, vinyeta i circ van de la mà en aquesta nova edició organitzada pel Clúster de Còmic i Nous Mitjana de Mallorca. En roda de premsa, el dibuixant, il·lustrador, editor i un dels organitzadors del festival, Tomeu Seguí, ha anunciat que «s'ha decidit fer una renovació completa del format i mostrar el còmic d'una manera més mutable i original».

«Ens hauria estat molt fàcil acomodar-nos i repetir una estructura reeixida com la de l'any passat, però ens agraden els reptes i hem decidit apostar pel canvi. A més, el món del còmic i del circ comparteixen l'etiqueta de 'outsider' i d'art menor», ha declarat.

La major part de les activitats -les 'masterclass' o entrevistes als autors- tindran lloc en la carpa, amb una capacitat aproximada per 200 persones. Una successió d'activitats ininterrompudes, salpebrades per les actuacions protagonitzades pels components del Clúster de Còmic i Nous Mitjans, assessorats per l'experiència del Circ *Bover.

L'activitat es complementa amb les exposicions del francès Boucq a Ses Voltes i la compilatoria d'autors locals 'Tránsits', en La Misericòrdia.

A més de François Boucq, participaran en el festival Cloé Cruchaudet, Daniel Encunya i David Rubín, i les editores de Delcourt i Self Made Hero, que s'entrevistaran amb els autors locals en el CAC Ses Voltes. Sergio Lara realitzarà un taller d'animació Stop Motion en el CEF i Rolf Schröter i Swasky coordinaran una trobada de Urban Sketchers en el Museu d'És Baluard.

Com cada any, Còmic Nostrum té el suport d'entitats i institucions. No obstant això, el pressupost és molt ajustat i el Clúster ha engegat una campanya de crowdfunding (http://www.verkami.com/projects/12807-festival-comic-nostrum-2015) per complementar-ho. Les recompenses van des d'un pack de quatre serigrafies exclusives realitzades pels convidats de l'any anterior; un tarot il·lustrat pels autors del Clúster o samarretes, entre altres objectes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.