algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

'El nou Ajuntament de Sineu no ens és hostil. Però des de Díngola ens esforçam per mantenir la veracitat informativa'

Miquel Puiggròs és membre de la Junta Directiva de l’OCB Sineu però també forma part de la plantilla que conforma Díngola, la revista que repassa l’actualitat del municipi sineuer. La publicació trimestral ja sobrepassa els 4 anys d’existència i aquest mateix juliol han repartit el seu número 17. Des de dBalears aprofitam per conversar amb un dels principals promotors de la revista i descobrim les interioritats d’un referent periodístic de la Part Forana

Com a membre de l’equip de Díngola, com valores el camí realitzat des del naixement de la revista?

Personalment estic molt content, no em pensava arribar fins aquí. Crec que hem tengut molt d’èxit. Basta veure el nombre de revistes que venem en paper a més de les visites úniques en el digital. Venem unes 400 exemplars en paper (Sineu té al voltant de 4000 habitants) i cada cop augmentam el nombre de subscriptors.

Pel que fa a la web, tenim una mitjana de 400 visites diàries úniques. I ja no en parlem de quan tenim temes com el Much, en Valtonyc, la famosa estàtua de Jaume II i la polèmica amb el Círculo Balear, etc. Quan hi ha temes com aquests se’ns disparen les visites. Per exemple, en el moment més àlgid de la vaga dels docents, vàrem dedicar una espècie de guia per assistir a la manifestació de Palma. Vilaweb ens va enllaçar i això va generar 25.000 visites a la nostra web durant un cap de setmana.

Vull destacar també que Díngola, per molt que diguin entitats com el Partit Popular o el diari El Mundo, que ens acusaven d’estar “multisubvencionats”, no ha rebut mai una subvenció. Ni tan sols de l’Ajuntament de Sineu. Aleshores, hem sobreviscut i crec que això té un cert mèrit.

Fins a quin punt creus important la relació de la revista amb les xarxes socials?

Crec que avui en dia és fonamental estar connectat a aquest nou món. Qualsevol noticia que afegim al portal digital la penjam també al nostre espai de Facebook o Twitter per tal de donar-li més sortida. A més, hem de dir que ens assabentem de moltes coses gràcies a les xarxes socials. Per exemple, fa uns dies va sortir una notícia sobre el PP de Sineu i vàrem saber d’aquest fet gràcies al fet que algú ho va penjar al Facebook. En definitiva, les xarxes socials són fonamentals avui en dia.

Després de les darreres eleccions municipals, el partit de l’esquerra sobiranista de Sineu ha entrat de ple al consistori sineuer i comparteix la batlia amb El Pi. Com afecta aquest nou escenari? Que suposa per Díngola el canvi d’un govern del Partit Popular cap a un nou grup d’esquerres?

Dingola és un mitjà neutre, independent i objectiu. Ara bé, tots els mitjans, i les persones que els condueixen, tenen una línia ideològica, una línia editorial. Aleshores, la nostra línia editorial, com a mitjà editat per l’Obra Cultural Balear, és la llengua, cultura i el país. Però això no vol dir si ara governa un grup de l’esquerra nacionalista no escoltem les queixes dels habitants de Sineu. Nosaltres també oferirem la foto de qualsevol fet que sigui denunciable.

Ara bé, òbviament les relacions actuals són més bones a partir del moment que tenim un govern que se situa “a favor”. Per exemple, en l’anterior legislatura, l’OCB de Sineu va estar vetada durant un temps. Els actes fets per l’Obra no sortien al programa de festes del nostre municipi. Per tant, amb un govern municipal format per l’esquerra sobiranista podem afirmar que tenim un nou consistori que no ens és hostil. Això no vol dir que no ens mantenim neutrals, objectius i amb la veracitat informativa com a principal referent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

esa hoja parroquial referent de quèeeee??? jajajjajaja

Valoració:1menosmas
Per NITOS, fa mes de 8 anys

Es deliri pancatalanista, es Quixot el va escriure un català.., segons la II Universitat Nova Història en Jordi Bilbeny membre d'aquesta Universitat està convençut que Catalunya va descobrir Amèrica i que Santa Teresa de Jesús era abadessa de Pedralbes, per morir-se de riure... amb aquets pancas..

Barco ..fora de sa nostra Terra MANIPULADORS !!

Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente