algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Emoció i reivindicació per commemorar la capitulació del Regne de Mallorca

Acte emotiu, participat i reivindicatiu aquest dissabte a Ses Voltes de Palma, per commemorar la capitulació del Regne de Mallorca i per celebrar tres cents anys de resistència del poble mallorquí

Aquest dissabte 11 de juliol de 2015, s'han complit 300 anys del lliurament de les claus de Palma al comandant militar de l'exèrcit filipista. Va ser, formalment, el darrer acte d'una guerra que alterà radicalment la història de Mallorca i del conjunt de la Nació Catalana.

Era un dels actes centrals del Tricentenari 1715 – 2015 i va resultar brillant i dinàmic. Obriren l'acte Llorenç Carrió en nom de l'Ajuntament de Palma i Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca, en el que va ser, gairebé, el primer esment d'una institució pública d'un Tricentenari que ja ha promogut més d'un centenar d'actes.

A continuació es va fer una lectura dramatitzada d'alguns passatges històrics de la novel·la 'La darrera canonada' de Pere Morey.

Mateu Mates, 'Xurí', i Maribel Servera despertaren l'entusiasme del públic amb dues sessions de glosada en que es parlà de Felip Vè, però també es demanà als actuals governants que escoltin la comunitat educativa i aturin la LOMQE.

Bartomeu Mestre, Balutxo, Biel Majoral, Biel Torres, Delfí Mulet i Maria Rosselló interpretaren algunes cançons relacionades amb la Guerra de Successió que conclogueren amb 'Jo som català' de Pere Capellà.

Hi hagué xeremiada i Jaume Mateu, president de l'OCB, i Cristòfol Soler, president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, clogueren la primera part de l'acte amb la lectura del manifest. Un text que no només apel·là a la recuperació d'uns «fets històrics que encara marquen el nostre present», sinó que parlaren del present, amb interpel·lacions directes a Francina Armengol, presidenta del Govern i amb «projecció de futur que ha de venir marcat pel dret a decidir».

La segona part de l'acte va tenir un contingut bàsicament musical, dos dels conjunts més compromesos del nostre panorama musical, Al-Mayurqa i Taverners, delectaren el públic amb les seves cançons de lluita.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

Jo també esper que es faci cada any. No vaig poder assistir-hi, que era fora. I potser ara sóm poquets, però tant fa. De mica en mica s'omple la pica.

I si sóm pocs, què te més? Els drets de les minories també s'han de respectar. Ho dic perquè veig que per aquí n'hi ha que se'n riuen de que siguem "quatre rates": Idò si, quatre rates dins ca nostra que reivindicam el que sóm i el nostre dret a ser-ho. Mirau, per sort o per desgràcia segons es miri, no ens vareu eliminar a tots i aquí estam demanant els nostres drets legítims, agradi a qui agradi.

Valoració:0menosmas
Per Cossos Extranys, fa mes de 7 anys

Com deuen estar de rabiosos aquests falangistes! Això és com si un mallorquí s' en anàs a Andalussia i exigís que se prohibís el Flamenc.

Valoració:0menosmas
Per @ Clam IMPARAPLA,, fa mes de 7 anys

impostor pocasoltes...

Valoració:1menosmas
Per Clam IMPARAPLA, fa mes de 7 anys

No te´n fotis de mi, Biodramina, és que tenc fotut es "frenillo".

Valoració:-2menosmas
Per patètics, fa mes de 7 anys

@ Fortasec

Jajajajaja, ridicul!

Valoració:-2menosmas
Per Fortasec, fa mes de 7 anys

Devers trescentes cinquanta persones hi devia haver. I això que només ho havia comunicat aquest bon diari, perque els damés mitjàns ténen poreta.

Valoració:1menosmas
Per IMPARAPLA, fa mes de 7 anys

ya ves, Biodramina.
Y los muy tolais, me votan positivo. On no n´hi ha...

Valoració:-5menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

@blem

IMPARAPLA?.
Has escrito IMPARAPLA?.
I-M-P-A-R-A-P-L-A??.

Qué es?.
Suomi?.

Valoració:-5menosmas
Per 4gats, fa mes de 7 anys

Emoció, reivindicació,... i molta marginalitat

Valoració:-2menosmas
Per Mallorquins, alçau es cap, fa mes de 7 anys

Per entendre la situació actual de submissió a Madrid, aculturació i espoli de les Illes Balears hem de saber que si avui dia encara som una colònia és perquè ens varen conquerir! Ens alliberam? Construïm un país millor des de la llibertat?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente