cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
28°

[VÍDEO] Ona Mediterrània rep el premi extraordinari Isabel Coll

Josep de Luís, en nom d'Ona Mediterrània, rep el premi extraordinari Isabel Coll, que atorguen anualment les Joventuts Socialistes. L'hi entrega la candidata a presidenta del Govern de les Balears, Francina Armengol. | Dbalears Diari (Youtube)

Ona Mediterrània va rebre aquest dissabte, de mans de la candidata a presidenta del Govern, Francina Armengol, el premi extraordinari Isabel Coll 2015, que anualment atorguen les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB).

Josep de Luís, membre de la Junta Directiva de l’associació, va recollir el guardó a Inca, en un acte durant el qual també foren premiats la Coordinadora del Grup d’Esplai de Mallorca, el motociclista March Horrach i l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí.

Francina Armengol va aprofitat l'acte de lliurament dels premis Isabel Coll per a ressaltar el caire dinamitzador d'algunes de les mesures incloses en el programa electoral del PSIB-PSOE. Armengol va proposar «la promoció de programes per a joves desocupats, i l'extensió del Pla de garantia Juvenil fins els 30 anys amb fons propis».

La persecució de l'explotació laboral, transversal a totes les franges d'edat de treballadors i treballadores, però que es deixa sentir especialment entre els joves, i la immediata posada en marxa de plans d'inserció formativa-laboral per a joves 'ni-nis' varen ser altres propostes que va detallar Armengol, per un col·lectiu que també «necessita incentius en l'apartat de la cultura, per a tractar-la com una inversió, i no una subvenció».

Armengol, ben igual que Virgilio Moreno, o que el president de les Joventuts Socialistes, Juli Dalmau, es van referir a la persona que inspira i dóna nom als premis, Isabel Coll, veterana militant socialista i referent en la lluita per a la recuperació dels drets furtats per la dictadura franquista. Coll, que ha mort enguany, va rebre un càlid homenatge durant l’acte que les JSIB varen voler organitzar precisament a Inca, la localitat on residia. «Na Bel em deia que ella només havia defensat el seu marit, i que mai havia fet mal a ningú, però, tot i així, fou perseguida» ha recordat Armengol. La líder socialista ha demanat que la lluita d'Isabel Coll per a la dignitat de les persones i per a la recuperació de les llibertats individuals i col·lectives, inspiri els socialistes «que hem de tornar a sortir al carrer, com avui, per a defensar allò que ja pensàvem que era nostre, com poder fer servir la nostra llengua» o per impedir «els retrocessos en els drets educatius, sanitaris i en benestar social propiciats pels governs de la dreta».

El president de les JSIB, Juli Dalmau ha recordat «el paper d'interlocució juvenil» que representava el Consell de la Joventut, eliminat pel PP aquesta legislatura i ha promès recuperar-lo si governa el PSIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.