cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Una obra condensa set anys de recerca sobre els treballs de Gaudí a la Seu

8985
Il·lustració de l'obra que es presenta a la Catedral. | UIB

La Seu es prepara per acollir anit un dels actes de cloenda de la commemoració de l’Any Campins-Gaudí, amb la presentació de l’obra La Catedral de Mallorca és el document. La reforma de Gaudí cent anys després.

Es tracta d'una producció editorial en quatre volums resultat del treball de set anys que ha dirigit el grup de recerca en Conservació del Patrimoni Artístic Religiós de la UIB i que s’ha centrat en la recerca arxivística, la intervenció restauradora i la divulgació científica de la intervenció d'Antoni Gaudí a la Catedral de Mallorca.

L’obra l’ha coordinada la doctora Mercè Gambús, investigadora principal del grup de recerca en Conservació del Patrimoni Artístic Religiós, i aporta un estudi focalizat en la idea de la Seu com a font de documentació principal, afavorint l’anàlisi crítica des del tens i conflictiu diàleg establert per l’arquitecte Gaudí amb 600 anys d’història de l’edifici.

També incorpora documentació inèdita com la procedent del Llibre d’Obres de Restauració en la Santa Església Catedral. Anys 1903-1929, o de les notes del cronista bibliotecari J. Miralles (1910-1914).

Els tres primers volums s'han concebut com un corpus documental específic, vinculat a la intervenció de Gaudí a la Seu, procedent de fons arxivístics, d’hemeroteca i de les restauracions realitzades, i planteja noves claus interpretatives de la reforma del geni català.

Finalment, el quart volum recull l’experiència dialogada entre els resultats de la investigació i l’imaginari artístic de l’escriptor Biel Mesquida i el fotògraf Jean-Marie del Moral al servei de la comprensió de l’univers artístic de Gaudí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.