algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El 33 emet avui la “Nit de la cultura balear”

La gala de la 'Nit de la cultura' es va celebrar el passat 12 de desembre a l'Auditori d'Alcúdia. Durant l'acte l'OCB va fer entrega dels seus tradicionals premis 31 de Desembre. | T. Ayuga

El canal 33 emet aquest dilluns 5 de gener, a les 23.45 hores, la “Nit de la cultura balear” que es va celebrar el 12 de desembre a l’auditori d’Alcúdia. Durant l'acte es van lliurar els tradicionals Premis 31 de Desembre, creats per l’Obra Cultural Balear (OCB) per reconèixer les persones i entitats que han fet feina durant el 2014 a favor de la llengua, la cultura i les senyes d’identitat del país.

La gala, presentada pel periodista Llorenç Cloquell, va tenir un caràcter reivindicatiu. Jaume Mateu, president de l’OCB, va recordar la commemoració, el 2015, de l’Any Ramon Llull, en memòria del pare fundador de la llengua catalana, així com la del Tricentenari 1715-2015, amb una sèrie d’actes que explicaran les conseqüències per a Mallorca de la Guerra de Successió.

Mateu també va denunciar els atacs constants contra la llengua i la cultura per part de les institucions estatals i del govern de José Ramon Bauzá. Un dels aspectes que va centrar el seu discurs va ser la preocupació pel futur de la recepció dels canals catalans a les Illes, amenaçats per la reassignació de freqüències impulsades pel govern espanyol. Pel president de l’OCB la recepció plena de tots els canals televisius en català és només “una qüestió de voluntat política”.

Actuacions musicals
A més dels guardonats, la Nit de la Cultura Balear també va comptar amb les actuacions del baríton Lluís Sintes i del pianista Andreu Riera, el còmic Miquel Àngel Llonovoy, el conjunt Donallop que s’ha convertit en un dels grups emergents de la nova escena musical mallorquina, i l’actuació final de la cantant Nina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 8 anys

ARRUIX OBRA CULTURAL PANCATALANISTA

Valoració:-1menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

@Maciá:

te haz fijado cuantas veces repites la palabra "nuestro" (incluyendo "vuestro") en tus post?

Esto te lo han enseñado para marcar la diferencia entre "nosotros" y "ellos"?

Valoració:-1menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

Tivi, tivi!!!. No entenc ni entender maí un mallorquín que diu que estima sa seva terra i que a la vegada renuncia a ses seves tradicions, a sa seva cultura , a sa seva identitat.
Sa historia es sa que es t,agradi o no pero ni tu ni jo la podem canviar, igual que tu ests fill de ton pare i de ta mare i com a fill jo tenc que respectar als meus pares, no se tu.
Pero bono aixo es sa meva teoria, cada un te la seva. Jo tenc clar que som mallorqui, no em sent en absolut ccatala, pero com mallorquín que som no renunciaré maíz als menús orígenes, a sa meva cultura, a sea mueva lengua..., ni als menús pares.

Valoració:1menosmas
Per tivi, fa mes de 8 anys

¿Renuncian a sus padres todos los que hacen ULTIMA HORA que se edita en castellano, hermano mayo de este digital que tuvo que cerrar por falta de lectores?. ¿Renuncian a sus padres los miles y miles de mallorquines, he dicho mallorquines, que escriben y leen en castellano?. Los fulanos como tú me dan pena, siempre limitados a sus fobias mentales. Me figuro que vuestra vida debe ser terrible. Ir por la calle y ver un escrito en castellano os debe oler a cuerno quemado. Tantas y tantas emisoras de televisión que lo hacen en castellano etc. etc., me figuro vuestro sufrimiento. A mi, afortunadamente, no me ocurre lo contrario. Veo las televisiones de Cataluña sin ningún temor ni rencor. Solo a los desgraciados voluntarios les ocurren estas cosas. Y deja a mis padres, pues en caso de reincidir no me quedaría parado.

Valoració:-2menosmas
Per tivi, fa mes de 8 anys

Macia.- Tú escrito es totalmente ofensivo y no lo permito de ninguna manera. A la cara no me lo dirías. Soy tan mallorquín o más que tú, sin que esto sea un mérito y no renuncio a nadie y menos a mis padres que ya no están en este mundo. Jamás me metería con los tuyos. pues ellos no tiene la culpa de tener a un hijo tan canalla. Si el idioma que empleo, dentro de mi libertad, no te gusta lo que procede es respetar a las personas. A estas se las califica por lo que dicen y no por el idioma que emplean. ¿Acaso me he metido con el que usas tú?. Tú no eres más que un pobre cipayo adoctrinado besador de culos de los descendientes de los que nos invadieron.

Valoració:0menosmas
Per Renovar-se o morir!, fa mes de 8 anys

Pobre! Pobre! Pobre! Molt pobre tot. L'assistència, els premis devaluats, uns premiats que projecten agonia i extinció, el discurset ploramiques, l'actuació "estelar" d'una Nina cridanera més acabada que Xavier Cugat... Només l'enginy d'en Llonovoy se salva del naufragi. Cal mà de metge!

Valoració:2menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

Tivi, si no ets un forester no integrar ets un mallorquí renegat, un mallorquín que no vol reconeixer i que no estima la sev cultura, ni sa seva historia ni el seu orígen, en definitiva ets com una persona que renuncia als seus pares.

Valoració:10menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Ara estic mirant la gala, i és incomprensible com una televisió tan necessitada de programes, rebutgi re-transmetre una gala de tanta qualitat i tan elegant com la de la OCB. Gràcies aa Catalunya i a la vostra televisió, si no existíssiu vos hauríem d' inventar

Valoració:2menosmas
Per Puput, fa mes de 8 anys

La batlessa pepera Terrassa ha deixar fer una gala per possar verd a en Josera Bauca.
Quina alegria, deu estar ben content.

Valoració:5menosmas
Per tivi, fa mes de 8 anys

El que me llama "foraster no integrat", cosa que no soy de ninguna manera, solo es merecedor de palabras mal sonantes como las tuyas. Si me hubieses respetado, por mucho que mis palabras no te gustasen, yo obro de manera diferente. ¿Qué sabes tú cómo yo duermo?. Preocupate de lo tuyo y déjame a mi tranquilo que soy dueño de expresar mis propias opiniones. Lo de Sóller y Santa Catalina, es totalmente cierto. Y que quede claro que no tengo ninguna obligación de dar explicaciones a nadie.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente