algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

Els artistes visuals denuncien que l'executiu escapça l'Art Jove

Els artistes visuals denuncien que el Govern elimi les arts plàstiques del certamen Art Jove d'mguany. | S.C./Arxiu

L’Associació d’Artistes Visuals de Balears (AAVIB) ha denunciat que el Govern ha eliminat, del programa Art Jove 2014, la convocatòria d'arts plàstiques. El col·lectiu considera que la Direcció General de Joventut “incompleix la promesa” de fer el certamen bianual i demana perquè es “deixa els artistes al marge de la cultura”.

L'entitat recorda que el programa d'arts plàstiques, que tradicionalment s'exposava a les Voltes, “gaudia d'un prestigi i història”. Els artistes asseguren, a més, que l'Executiu es va “comprometre” convocar el certamen bianualment. En aquest sentit, la darrera convocatòria va ser el 2012.

L’associació es demana si la supressió està relacionada amb la polèmica generada fa dos anys, quan els artistes preseleccionats reclamaren poder esposar a les Voltes en comptes del conservatori de Música. Els artistes consideraren llavors que aquesta ubicació “no reunia les mínimes condicions adequades”.

Projecció artística
Les convocatòries d’enguany de l'Art Jove inclouen el disseny, la dansa contemporània, el teatre per la igualtat, la fotografia cooperant, els relats breus solidaris i l'arquitectura jove. Els artistes visuals, en aquest sentit, critiquen que el certamen “deixa als artistes al marge de la cultura”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.