muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

Tres colles basteixen els seus castells avui a la plaça Major de Palma

Dos pilars de cinc simultanis dels Castellers de Mallorca que serviren per cloure fa uns anys la diada del Diumenge de l'Àngel a Bellver. | Nuria Rincón.

Tres colles castelleres alçaran els seus castells aquest diumenge a la plaça Major de Palma a partir de les 12. Els palmesans Castellers de Mallorca celebren la segona Diada de Primavera, després de la de ses Voltes el passat 6 d'abril, una jornada que deixà fins a tres estructures diferents de set pisos cada una.

Aquest pic els castellers locals, que vesteixen de grana, compartiran plaça amb els manacorins Al·lots de Llevant -amb camisa verda-, i amb els Castellers de Caldes de Montbuí per primer pic en els seus devuit anys d'història. Els principatins són una agrupació creada a aquesta localitat del Vallès Oriental més o menys al mateix temps que aquí ho foren les colles mallorquines, fa uns devuit anys. 

Devers un centenar d'animats montbuiencs de totes les edats arribaren al port de Palma ben prest aquest dissabte per a participar en una jornada castellera que s'organitza avui per primer pic, permetent recuperar així aquest espai emblemàtic del centre de Palma per a l'activitat castellera.

Què hi podrem veure
Qui hi assisteixi tendrà l'oportunitat de veure alguna estructura de set alçades en el cas dels Castellers de Mallorca, que per ara estan completant una temporada digna, sense cap caiguda. De fet, els palmesans assoliren el millor castell vist fins el moment a Mallorca ara fa set dies, al castell de Bellver, descarregant exitosament el 3 de 7 amb l'agulla en el marc del Diumenge de l'Àngel. Aquest és un castell compost, caracteritzat per una estructura de tres persones a cada pis, amb set pisos d'alçada, i un pilar de cinc altures a dins.

Per la seva banda, els Al·lots de Llevant faran la seva tercera visita a la capital en poques setmanes, i tractaran de seguir preparant una actuació important per a ells que tendrà lloc el 31 de maig: les Fires i Festes de Manacor, a les quals enguany han convidat la colla Jove Xiquets de Tarragona, una de les punteres del món casteller.

Pel que fa als catalans, que també van de verd com els Al·lots però un poc més foscs, podrien rebaixar un poc el nivell de la trobada, perquè sempre és complicat dur bons castells tan enfora de casa. De moment aquesta temporada just han tengut males experiències amb els castells de set pisos, caient al principi de l'any amb el quatre i havent de desmuntar dos cops el tres fa tot just una setmana. Veurem si per a ells la visita a l'illa representa un canvi de tendència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 9 anys

@Joan de Porreres

La Feria de Abril no es mallorquina, y nadie pretende que sea un símbolo de nuestra identidad. Esa es la diferencia.

Valoració:1menosmas
Per Xesc, fa mes de 9 anys

@campos:

Per als mallorquins, no hi ha res de la nostra nació catalana que ens sigui aliè.

Valoració:1menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 9 anys

Per CAMPOS (Camp del os era el nom original de Campos) i la Fira d'Abril es mallorquina ??

Valoració:2menosmas
Per PIMPOLLO, fa mes de 9 anys

Hola PIMPOLLO compatriota

Valoració:0menosmas
Per campos, fa mes de 9 anys

Fora d´aquí!! això no és mallorquí!!

Valoració:-7menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 9 anys

Ara per ara Catalunya forma part d'Espanya. Els espanyols (que són de lo més ximple que hi ha a la terra) l'odien, la insulten, la infamen i la maleeixen. No passa en cap altre lloc del món on una part del país odiï tant a l'altra part del seu propi país (si, si,,, d'acord de vegades hi ha una mica de rivalitat). Els ximples espanyols que saben que sóc catalanista també m'odien. Aquests “tontines” creuen tenir el dret exclusiu de poder odiar però que a ells cal respectar. Doncs bé, el respecte que tenen els espanyols pels països catalans, és exactament el mateix que jo tinc per Espanya és a dir 0%. Total que quan Catalunya s'independitzarà tots estarem millor,,,,, i després independència per a nosaltres també.
Si us plau ni llegim ni contestem als forasters ignorants que escriuen comentaris a foraster.

Valoració:4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...). S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un homenatge adreçat només als espanyols que continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental) i altres denominacions despectives.

Deixem, per una altra banda, sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" (un altre homenatge, aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una fórmula similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua) i si podem evitar de llegir tals comentaris, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

Valoració:3menosmas
Per Esto no es peligroso?, fa mes de 9 anys

Que padres dejan que un niño tan pequeño se arriesgue de forma tan absurda?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente