algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
12°

El Cor i l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans posen música a la Via Catalana

Les dues formacions musicals han estat convidades a participar en un dels actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana. Actuaran, juntament amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, sota la direcció d’Esteve Nabona i interpretaran 'El cant dels ocells', la 'Novena simfonia' de Beethoven, 'El cant de la senyera' i 'Els segadors'

El membres de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans durant el darrer concert celebrat a Ripoll el mes d'agost. | OJIPC

El Cor Jove dels Països Catalans (CJPC) i l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), participaran, aquest dimecres 11 de setembre, en un dels actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana a la plaça Catalunya de Barcelona amb motiu de la Via Catalana i de la celebració de la Diada.

La formació instrumental, nascuda a Mallorca l’any 2004 i que acaba de celebrar, aquest estiu, el seu novè aniversari amb dos concerts a Ripoll i Prada de Conflent, està integrada per joves músics procedents de diversos territoris de parla catalana.

En aquesta ocasió, la plantilla constarà d’una quarantena de músics, quatre dels quals vindran expressament de l’Alguer i un de la Catalunya Nord, que actuaran al costat dels membres del CJPC, nascut ara fa quatre anys a redós de l’orquestra per a completar l’objectiu inicial del projecte, i el Cor Jove de l’Orfeó Català.

El petit concert, que forma part dels actes organitzats amb motiu de la Via Catalana, començarà a les 17,15 h amb la interpretació d’El cant dels ocells de Pau Casals, tot just un minut després del repic de campanes que marcarà l’inici oficial de la cadena humana.

L'actuació continuarà amb la interpretació d’un fragment de l’últim moviment de la Novena simfonia de Beethoven –el conegut “Himne a la joia”- i El cant de la senyera. Finalment, i per cloure l'acte després del parlament de Carme Forcadell, els músics interpretaran Els segadors. La versió que interpretaran de l'himne nacional de Catalunya està orquestrada per Salvador Brotons, director titular de la formació des dels seus inicis. Totes tres formacions estaran dirigides, en aquesta ocasió, per Esteve Nabona, director titular dels dos cors.

Magda González, responsable de l'Orquestra, assegura que la trobada serà possible “gràcies al compromís, l’esforç i la col·laboració totalment desinteressada de tots els participants”. “Els fundadors de l’OJIPC i del CJPC qualifiquem aquesta fita com un dels moments més significatius en la trajectòria d’unes formacions nascudes amb un esperit tan inequívocament nacional. És un orgull per a nosaltres veure que aquest 11 de setembre els Països Catalans units per la cadena humana i per la música del seu cor i orquestra nacionals, nascuts a Mallorca”, assegura González.

Prop d'una dècada de música i compromís
L'OJIPC va néixer a Mallorca l'any 2004, impulsada per Forum Musicae, centre de dinamització dels ensenyaments musicals a Balears. La intenció de la formació és consolidar-se com un agent cultural que aplegui joves d'entre 18 i 26 anys dels diferents àmbits dels territoris de parla catalana i units “pels diferents accents d'una mateixa llengua i música”. Com asseguren, el seu principal objectius és “donar a conèixer al món el nostre patrimoni cultural: les nostres músiques, músiques que ens parlen d'allò que fórem i d'allò que som, i contribuir a cercar el seu lloc en aquest marc tan enriquidor que és la pluralitat, el diàleg i la diversitat des del respecte”.

Per part seva, el CJPC també va néixer a Mallorca l'any 2009 com a part del projecte de l'OJIPC. La formació musical compta amb el suport dels representants dels moviments corals de l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja d'Aragó i les Illes Balears i realitza trobades anuals que se celebren durant els mesos de juliol o agost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 10 anys

Ja sé de quins músics no he de tornar escoltar música mai més.

Valoració:-2menosmas
Per Foner, fa mes de 10 anys


Mn ALCOVER A " LA VANGUARDIA BALEAR "

" Jo vindic com a forma absolutament llegítima sa des Balears, per més que se'n escarruifin certs mallorquins catalanistes de que dita llengo i no llengua, ha de ser entesa així i no com sa modalitat de Barcelona ni cap altre que sa parli a Catalunya... No mai he pretès subjestar Mallorca a Catalunya lingüisticament; mai he volgut esclavitzar ni endogalar es mallorquí en es barceloní, ni es nostro xerrar en es parlar de Barcelona ni as de cap altre indret de Catalunya.

Mn Antoni Maria Alcover i Sureda, a "La Vanguardia Balear", 18 de Gener 1919

http://www.youtube.com/watch?v=Qgl9Xyop0vE


PD.Fora es Baceloní impossat, lo minim que heu de fer es defensar ses nostras modalitats pròpias de Ses Balears.
Mallorca, Balears no són Catalunya i ni ho seran mai, i menys dels inventats i interessats països catalans .. Barco !!
MALLORCA i BALEARS, sense manipulació i adoctrinament pancatalaniste en es nostros fills YA !!

Valoració:-6menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 10 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya"

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

www.tot-catalunya.cat

Valoració:0menosmas
Per docent, fa mes de 10 anys

pancatalanisme ès feaxisme

Valoració:-9menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

Y tienen el morro de actuar aludiendo a una realidad falsa e inventada,como son los Países Catalanes (algo parecido a los mundos de Yuppi)

Valoració:-1menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:-1menosmas
Per compositor, fa mes de 10 anys

Que tendrá que ver el canto de la señera (con ñ de España) y los segadores, con el resto de obras históricas. Estos catalufos quieren tambien tergiversar las composiciones musicales.... la indigencia intelectual llega hasta límites insospechados.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente