algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

La Via Catalana arriba a Palma el pròxim dia 10

L'OCB i l'Assemblea Sobiranista faran una cadena humana en suport a la independència. L'acte se celebrarà a les 20:30 a la Plaça Major

1280
Els membres de l'Obra Cultural Balear i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca van presentar dissabte els actes de 'Feim Via'. | J. Morey

L'obra Cultural Balear i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca van presentar dissabte els actes de 'Feim Via'. Es tracta de la versió local de la Via Catalana i consistirà en una cadena humana en suport al procés d'independència de Catalunya. També es vol revindicar la unitat dels Països Catalans.

L'acte es celebrà a les 20:00 hores a la Plaça Major de Palma. En concret, la cadena es realitzarà entre el carrer Sindicat i els arcs de la plaça. Els participants enrevoltaran un gran mapa dels Països Catalans. La cadena de Palma serà la número 776 de les realitzades arreu del món i la primera abans d'arribar a Barcelona el dia 11.

Els organitzadors també tenen previst llegir un manifest en el qual consideren que la Via Catalana representa un procés cívic i democràtic que obre un procés de concienciacó en el qual Mallorca no queda absent. Una delagació mallorquina, a més, es despalaçarà dia 11 a Barcelona per participar en la Diada.

Cadena humana a Eivissa
D'altra banda, Eivissa també realitzarà avui diumenge un acte de suport a la Via Catalana. La concentració, que començarà a les 12 del migdia, es farà al monument a Guillem de Montgrí, situat al mirador de l'Ajuntament de Vila.

En aquest sentit, la Federació d'Eivissa i Formentera d'Esquerra Republicana dóna “ple suport” a la cadena humana i fa una crida a la ciutadania perquè participi en l'acte i defensi la “catalanitat de la nostra terra”.

“En una època d'agressions constants a la nostra llengua i la nostra cultura per part del PP, que governa totes les institucions amb poder sobre Eivissa (l'Estat, el Govern Balear, el Consell i tots els Ajuntaments), és del tot necessària la mobilització de la gent per tal de demostrar la nostra oposició a aquestes polítiques destinades a intentar esborrar els nostres senyals d'identitat”, assegura Esquerra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per La Unió fa la força, fa mes de 10 anys

Ja ho deia en Raimon:
I som molts més dels que ells volen i diuen...

Valoració:1menosmas
Per Lluch, fa mes de 10 anys

Privilegi de Gaeta, de 1439: "lo Regne de Mallorca en res en lo món sia sotmès al Principat de Catalunya ne a la observància de llurs constitucions ne usatges".

Amem si se segueix cumplint això, que mos recordi que mai siguem sotmesos a sa voluntat de Catalunya, perque encara que vos costi creurer-lo, es mallorquins no som catalans.

Valoració:-3menosmas
Per a cagar a la Via (catalana), fa mes de 10 anys

Aquest beneits tenen de balears lo mateix que jo de català. Res de res.

Valoració:1menosmas
Per jo si som balear, fa mes de 10 anys

Obra Cultura Pancatalanista.

Valoració:-2menosmas
Per bernadet, fa mes de 10 anys

Vejam si caurà un llamp i no deixarà més que pudor de socarrim. Guaitau el cel per si un cas.

Valoració:-13menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 10 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya"

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

www.tot-catalunya.cat

Valoració:6menosmas
Per ¡Aquí en antiCATeto!, fa mes de 10 anys

Que no nos impongan el CATeto en este foro, dejemos de responder y valorar la lengua CATeta y si podemos evitarlo cojonudo (para lo que sirve). Demostremos con hechos que el idioma CATeto no tiene futuro alguno fuera de alguna sala de estar de algún CATeto.

Valoració:11menosmas
Per Ramon, fa mes de 10 anys

Bàsicament s'està demanant el dret a una consulta o referemdum... el procés és imparable al Principat. El que s'han de començar a plantejar el espanyolistes de les Illes, és com afectarà això a les IB, i com explicaran el deficit fiscal que ens afecta a tots els que vivim aquí.

Valoració:12menosmas
Per Foner, fa mes de 10 anys

Mn ALCOVER A " LA VANGUARDIA BALEAR "

" Jo vindic com a forma absolutament llegítima sa des Balears, per més que se'n escarruifin certs mallorquins catalanistes de que dita llengo i no llengua, ha de ser entesa així i no com sa modalitat de Barcelona ni cap altre que sa parli a Catalunya... No mai he pretès subjestar Mallorca a Catalunya lingüisticament; mai he volgut esclavitzar ni endogalar es mallorquí en es barceloní, ni es nostro xerrar en es parlar de Barcelona ni as de cap altre indret de Catalunya.

Mn Antoni Maria Alcover i Sureda, a "La Vanguardia Balear", 18 de Gener 1919

http://www.youtube.com/watch?v=Qgl9Xyop0vE


PD.Fora es Baceloní impossat, lo minim que heu de fer es defensar ses nostras modalitats pròpias de Ses Balears.
Mallorca, Balears no són Catalunya i ni ho seran mai, i menys dels inventats i interessats països catalans .. Barco !!
MALLORCA i BALEARS, sense manipulació pancatalanista YA !!

Valoració:-21menosmas
Per obras públicas, fa mes de 10 anys

Coño, vaya notición, no sabia nada que iban a inagurar una nueva carretera en Mallorca, cojonudo, pero mejor via mallorquina no catalina....jajajajajajajajajajajaj

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente