algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La Seu s’obre als ciutadans, des dels orígens fins a les altures

Finalitzen les obres de restauració de la capella de la Trinitat, l’epicentre dels orígens de la Catedral. El Capítol anuncia que en breu els ciutadans podran pujar a les terrades del campanar

23890
S’han condicionat les estances de la sagristia i la capella de les relíquies. | Ferran Aguiló - P.Bota.

El Capítol de la Seu presentà ahir els nous projectes sobre el patrimoni embellit de la Catedral de Mallorca. D'una banda, oficià l'obertura de les terrasses de dalt del temple, vora el campanar, que podran ser visitades pels ciutadans i, de l'altra, donà a conèixer la finalització de la restauració de la capella de la Trinitat, les primeres parets que s'aixecaren per alçar l'obra de la Catedral el 1346.

La restauració del que fou els orígens de la Seu començà el març del 2011 i s'ha centrat en la sagristia vella, les dependències de les relíquies, la cripta i la sala coneguda com la Carbonera. L'objectiu principal de la intervenció fou "dignificar" aquests espais, a més de recuperar l'espai original del temple, segons apuntava l'aparellador diocesà, Bartomeu Bennàssar. Per això, s'ha hagut de repicar les parets fins a arribar al marès original que fins llavors estava tapat de calç i pintura. Així mateix, s'ha condicionat la sala de la Carbonera, habitacle ubicat a la part superior de la sagristia que es calà foc el febrer del 2009 i quedà tota ennegrit. Ara bé, el que crida més l'atenció és la completa restauració de l'enteixinat mudèjar policromat d'una de les estances.

En total, la restauració de la capella baixa de la Trinitat ha tingut un cost de 459.325 euros, dels quals el Govern balear va prometre que sufragaria gairebé la meitat (200.000 euros), però que, de moment, només n'ha aportat 40.000, segons apuntà el canonge de la Seu Joan Bestard. Per donar a conèixer l'obra restaurada, la Seu tindrà jornada de portes obertes fins dimecres de 18 a 20.30 hores.

Pel que fa a l'obertura de les terrasses de la Seu, aquest serà un altre dels grans atractius de la Catedral de Mallorca tal com fan altres temples, com el de Santiago o Sevilla, afegí Bestard, mentre recordava que "podran veure la Seu des de damunt". Per accedir a les visites devora la torre del campanar, s'hauran de pujar els 209 esglaons de l'escala de caragol, però es podran contemplar les magnífiques vistes no només del temple, sinó de tota la ciutat passejant per davall la rosassa major a 30 metres d'altura.

Tot i això, el gerent de la Seu, José Capote, explicà ahir a dBalears que encara no tenen data oficial per a l'obertura d'aquestes visites turístiques, ja que dependrà de quan es comencin les obres de restauració del campanar. "El que no volem fer és obrir ara i que d'aquí a unes setmanes haguem de suspendre-les perquè s'han d'iniciar les obres al campanar", subratllà. Per això, la setmana que ve els responsables del Capítol es reuniran amb l'empresa de restauració per fixar un calendari d'actuació "i així almenys poder iniciar els recorreguts abans que arribi l'hivern de ple", afegí Capote.

La restauració del campanar és una altra de les escomeses pendents a millorar de la catedral. Aquesta obra, finançada en part per Madrid, tindrà complexitat, atès que s'hauran de treure totes les campanes, n'Eloy inclosa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.