nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
11°

El PSM-IV-ExM proposa commemorar el 75 aniversari de l'afusellament d'Emili Darder

La formació sol·licita que l'equip de govern promogui la instal·lació d'una placa commemorativa a la casa natal

El grup del PSM-IV-ExM a l'Ajuntament de Palma ha proposat al consistori la commemoració del 75 aniversari de l'afusellament d'Emili Darder, últim batle republicà de la ciutat.

La coalició nacionalista ha presentat una proposició en la qual sol·licita que l'equip de govern promogui la instal·lació d'una placa commemorativa a la casa del carrer de Can Vatlori on va néixer el polític assassinat.

"L'aprovació d'aquesta proposta suposaria un exercici de justícia amb el llegat d'Emili Darder, que a dia d'avui encara es manté vigent", subratlla el PSM-IV-ExM en un comunicat.

Els nacionalistes que Darder va impulsar l'abastament d'aigua potable, va crear dispensaris de salut municipals, va promoure la instal·lació d'un laboratori d'anàlisis crítiques i va dotar a la ciutat d'un servei de psicologia infantil.

A més, recorda el grup municipal, el batle republicà afusellat el 1937 va ordenar la construcció de col·legis que encara perduren i va fundar l'Associació per la Cultura de Mallorca.

"La coalició ecosocialista de Palma confia que la proposició superi el tràmit institucional per a que la Regidoria de Cultura, junt amb el cronista de la ciutat i la família d'Emilio Darder estableixin quin ha de ser el contingut de la placa commemorativa", conclou la nota de premsa.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rosella, fa mes de 12 anys

A Fart de Tot: el que fa pudor és la injustícia.Persones honestes sense sang a les mans, que dedicaren la seva vida al poble, elegits pel poble, que foren assassinades per defensar la legalitat vigent, mereixen tot el reconeixement de les institucions i que se'ls recordi, tant per tot el que aportà la seva gestió, com per haver estat assassinats per una colla de feixistes desitjosos de poder sense passar per les urnes.

Valoració:-1menosmas
Per Tronxo, fa mes de 12 anys

Es veritat que fa falte recordar , pero es un depure recordar tota s'historia , lo bo i lo dolent de tot lo que ha passat,i conv'ecomensar com mes enrrera millor i aixi tenir una perspectiva mes ample

Valoració:2menosmas
Per Recordar per no imitar, fa mes de 12 anys

Fa falta recordar i tenir molt present allò que va passar perquè no torni... Si la gent ho oblida, no mesurarà les conseqüències i tot tornarà...

Valoració:1menosmas
Per llorenç, fa mes de 12 anys

no només es fa necessari mantenir el record, des de l'aluntament de palma, cap a Emili Darder; Si no que el Govern Balear hauria de promoure actes per recordar i enaltir les figures democràtiques dels companys de Darder: A. Mateu, A. Jaume i A. Ques.
RECORDAR EL PASSAT ÉS LA PASSA MÉS GRAN QUE ES POT FER CAP ENVANT.

Valoració:2menosmas
Per hotmail.comFart de tot, fa mes de 12 anys

¿voleu mirar andevant de una p.... vegada?,,,,no se treu res de un arbre mort.¿ho es que heu de mester es pasat per justificar sa vostra existecia?....Madurau ja...... aquest discurs ja fa pudor ¿no vos donau conta?...

Valoració:-5menosmas
Per @co_emilidarder, fa mes de 12 anys

També hi ha això: http://comissiodarder.wordpress.com/

Hi estau tots convidats.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente