cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

La direcció del Teatre Principal acomiadarà el seu director musical

26456
Els integrants del cor, amb el director musical, durant una protesta pels acomiadaments que es duran a terme. | P. BOTA

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Joan Rotger, ha anunciat avui en la reunió del Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma celebrada aquest matí, l'imminent acomiadament de l'actual director de l'àrea Musical de la institució teatral, Francesc Bonnin.

Rotger ha indicat que la direcció del Teatre Principal plantejarà l'acomiadament de Bonnin en la pròxima reunió del patronat, basant-se en un informe de l'àrea de Recursos Humans, ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat.

Al llarg de la reunió, el vicepresident i la directora gerent del Principal, Margalida Moner, han explicat a la resta de membres del patronat que l'acomiadament exigirà, prèviament, l'anul·lació de la resolució que l'antic gerent del teatre, Joan Arrom, va firmar el 2010 per la qual el contracte laboral de Bonnin estava subjecte al règim general de la Seguretat Social.

Per accedir a aquesta plaça, Bonnin no va haver d'acreditar cap tipus de mèrit ni superar cap prova o examen.

Fins al canvi del seu contracte, Bonnin desenvolupava la seva tasca al capdavant de l'àrea musical en qualitat de càrrec de confiança o d'alta direcció, però la resolució d'Arrom li va conferir unes noves condicions laborals.

La indemnització

Una de les diferències més importants entre ambdues relacions contractuals és que, com a càrrec de confiança, Bonnin únicament podria optar a un indemnització per acomiadament de 7 dies per any treballat, mentre que en la seva situació actual aquesta quantitat augmenta a 45 dies.

Un informe del Servei de Recursos Humans del Consell de Mallorca posa de manifest que la modificació del contracte de Bonnin es va realitzar de manera irregular, ja que una decisió d'aquestes característiques exigia donar compte al Patronat de la Fundació però l'antic gerent va firmar el document de forma unilateral.

Basant-se en l'esmentat informe, la direcció del Teatre Principal plantejarà davant el patronat de la Fundació Teatre Principal la revocació de la resolució d'Arrom per tornar Bonnin a la seva situació contractual anterior com a càrrec de confiança.

Posteriorment, es decretarà el seu acomiadament en les condicions que la normativa vigent preveu en aquests casos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Volieu brou? idò tassa i mitja, fa mes de 12 anys

Per el substitut de Bonnín posaran dos requisits: un que hagi estat director de la coral d'Andratx i l'altre que tengui el carnet del PP.

Valoració:8menosmas
Per Tot é spolítica, no crisi, fa mes de 12 anys

I el substitut de Bonnín, quina prova passarà? O serà un amic de Moner?

Valoració:6menosmas
Per Pop, fa mes de 12 anys

I den Gallardo ningú en parla. El màxim exponent del transformisme. Sense cap oposició. Càrrec de confiança den Bloc ara del PP. És l'ideòleg de tota la reforma. Aquest amb qui se colga?

Valoració:11menosmas
Per Laura, fa mes de 12 anys

Tot això que passa és responsabilitat de l'administradora Eva Martínez, la qual no va superar cap prova d'accés per aconseguir la seva plaça y delega les seves competències a gestories privades. I quina feina fa doncs?... doncs fomentar el malestar laboral dins el teatre principal. Ella sap que ha de tapar moltes coses...segurament també deu saber que a Mallorca el dia de nadal es talla el cap a l'andiot. Tard o d'hora surtiran a la llum les seves malifetes.

Segur que mado pereta Moner ja te algun amic d'Andratx per substituir a n'en Francesc Bonnin.

Valoració:13menosmas
Per xaume, fa mes de 12 anys

"Per accedir a aquesta plaça, Bonnin no va haver d'acreditar cap tipus de mèrit ni superar cap prova o examen."

I madó Pereta Moner, n'ha superada cap de prova...???

Valoració:23menosmas
Per taps a ses orelles, fa mes de 12 anys

No estaria de demés comparar els cors del Principal amb d'altres que no són professionals i que no cobren res, com els de la UIB, o les corals dirigides per MArc Vaquer, que els donen 100 voltes als d'en Bonnín. no sé si és per ell o si és que amb aquests cantaires ja no n'hi ha pus de fetes, però crec que molts opinen sense escoltar abans.

Valoració:-3menosmas
Per Eva, jo de tu no ho faria!, fa mes de 12 anys

A l'Eva Martinez l'havien d'haver treta els del Bloc i no ho varen fer. Perquè? Ho varen intentar però... Ara estan tocant les conseqüencies els 17 treballadors que se'n van al carrer. Si no fos de n'Eva la llista d'acomiadaments no seria la mateixa, estan despedint als que tenen proves documentals de la mala gestió seva, però els papers sortiran a llum. Ja ho pot anar a contar al seu germà a veure què li aconsella!

Valoració:25menosmas
Per Una grande y libre, fa mes de 12 anys

Acomiaden els treballadors que no són dels seus, llavors en posaran dos del PP a cada lloc que hi haurà buit i diran que han generat empleo. Tots amb el carnet del P... PP a la boca.

Valoració:23menosmas
Per Espardenya, fa mes de 12 anys

LLocs de treball no en creen ni un. però acomiadar si que ho saben fer molt bé, aquests que dèien que baixarien l´atur i arreglarien la crisi.

Valoració:20menosmas
Per Jo també ho trob, fa mes de 12 anys

Si no treuen a l'administradora Eva Martínez, germana de Julio Martinez (Concejal del PP) no aclariaran res. Aquesta és la culpable de la mala gestió administrativa i econòmica del Teatre. La cosa ha anat de mal a pitjor per culpa de la negligència i mala intenció de l'administradora, sempre actuant per rancors personals, enveges i fòbies. Eva al carrer ja!

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente