algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La premsa en català, a debat a Prada

Miquel Serra, director de dBalears, hi reivindica el treball dels empresaris del sector a favor de la llengua

Furgonetes, distribució, costos i mapes del temps. De tot això es va parlar ahir en el segon acte nacional de la jornada a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada: Diaris en català, cap a la normalitat del quiosc. En aquest acte, hi participaren el director de dBalears, Miquel Serra; el director adjunt d'El Periódico, Albert Sàez; el redactor en cap de La Vanguardia, Magí Camps, i el director del diari Ara, Carles Capdevila. La publicació El Punt/Avui va refusar la invitació a la taula rodona emesa per la UCE.

El debat va permetre contraposar les visions dels més veterans amb la dels productes novells acabats d'arribar al quiosc per arribar a algunes conclusions: hi ha una crisi de mercat, hi ha una crisi de quiosc, hi ha una crisi de lectors i, tot i això, hi ha un avenç cap a la normalitat i sobretot la voluntat de continuar treballant per oferir productes periodístics en la llengua del país i que de cada vegada siguin millors per tal de captar nous lectors.

En aquest sentit, Miquel Serra va arrencar la primera ovació de l'amfiteatre pradenc quan va recordar que "estam convençuts que les passes que feim les empreses privades sense esperar res de les institucions contribueixen a eixamplar aquesta llengua nostra tan estimada i tan menystinguda".

Sobre la taula hi va haver algunes propostes de complicitat que s'havien de parlar i concretar per trobar solucions al problema de la distribució a tot el territori i es va recordar que les perspectives de futur poden ser encoratjadores, perquè "mai no hem tingut una població escolaritzada i que domini tant la llengua catalana com ara", segons Sàez, fet que "ens ofereix una possibilitat àmplia de creixement", en paraules de Capdevila.

Miquel Serra, que dels presents a la taula era el més veterà en el món de la premsa en català, va explicar que, "malgrat que nosaltres hem fet passes importants i hem avançat, els altres també i, per això, no hi ha cap altra solució que continuar cap endavant amb la mateixa fe i la il·lusió de fer un diari en la nostra llengua com quan vàrem començar". A més, recordà i especificà que "la llengua és una manera de veure el món i per això és absurd que es produeixi una visió centralista de les notícies i la informació".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 12 anys

He llegit sobre aquest acte al diari ARA i informa sobre les opinions d'en Serra que des del meu punt de vista son molt encertades. En Serra diu coses com aquestes, Serra ha lamentat que "és possible que hi hagi hagut una confiança excessiva" en aquestes ajudes que posi en perill alguns projectes." "Cal més col·laboració entre els mitjans catalans"

Valoració:4menosmas
Per Joan Llinàs, fa mes de 12 anys

Jo crec que al Dbalears li convé rentar-se la cara i crear un web potent per tal de tenir molts més lectors per internet, que és el futur. Tot i així, gran tasca la vostra!

Valoració:4menosmas
Per he dit, fa mes de 12 anys

katastrof- m´emprenya més que amb els meus impostos se subvencioni a milers de persones que son autèntics paràsits que no han fet mai res mes que viure dels altres , a la resta de l´estat que no a aquest que fan alguna cosa per la nostre llengüa i cultura.

Valoració:2menosmas
Per Les pomes i les peres...per 'Aina Bot.., fa mes de 12 anys

Convidau en Chicho Lorenzo (pare) l'any que ve, per la mordedeu..., començau per la lliço de llengues i dialectes, l'Aina Botella pareix que te clar el tema de les pomes i les peres (que vengui tambe, tal vegada te tots els capitols del Barrio Sesamo), a veure si algu sap treure l'odi que aquest home porta al cor, que li hem fet...?. No esta content amb el seu fill campió, troba que Mallorca li deu alguna cosa, vol un carrer ?.

Valoració:-1menosmas
Per katastrof, fa mes de 12 anys

Uffff...vaya foto. De ahí no hay ninguno que no viva de la subvenciones. Ninguno es capaz de generar nada, al contrario, parasitan la sociedad, viven de los impuestos de los demás. Gente que le cueste salir adelante y que tenga que pagar a estos sibaritas de la subvención...terrible.

Valoració:5menosmas
Per Anna, fa mes de 12 anys

M'ha agradat molt això que la llengua és una manera de veure el món.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente