algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

Història divertida i apassionada per a tothom

Sàpiens i Pòrtic s'ajunten per fer una col·lecció de llibres sobre el passat dels Països Catalans per al gran públic

Història per a tothom, divertida, apassionada i amb una visió global de Països Catalans. Així es presentava ahir el projecte Sàpiens/Pòrtic, una unió d'interessos entre la revista d'història més exitosa dels darrers temps i l'editorial Pòrtic per posar a l'abast del gran públic una col·lecció de llibres que, per 14,95 euros cada un, intentarà trencar un dels principals tòpics que se senten: que la història és avorrida. "Fins ara hem demostrat que no és així, que és una aventura apassionant i volem continuar pensant-ho", va explicar Jordi Creus, ara director general de publicacions de Sàpiens i un apassionat d'aquesta disciplina.

La nova col·lecció, que uneix les sinergies d'una de les editorials clàssiques del país amb l'empenta, el rigor i la recerca d'una nova narrativitat històrica dels creadors de la revista, traurà al carrer sis títols cada l'any, de tots els períodes històrics, i molt pensats per fer atractiva aquesta disciplina. De fet, sense perdre gens de rigor, cada un dels llibrets s'aproximarà al personatge amb un acurat tractament de la imatge, amb algun punt nou d'investigació desconegut pel gran públic i amb una proposta textual que es combinarà amb una gran quantitat d'apartats i subapartats que fan que la lectura s'acosti molt més a la nova manera de llegir en l'actualitat. Tant és així, que Josep Lluch, editor de Pòrtic, explicà que "estam començant la tasca de difusió d'aquesta col·lecció entre el professorat de secundària, que és un dels nostres objectius".

Els dos primers títols que s'han editat són Pere II el Gran, rei de la Mediterrània, de Ramon Sarobe i Joan Carles Moreno i Antoni Roca, El capellà bandoler, obra d'Àngels Casals, mentre que els següents números en preparació versaran sobre la figura de Josep Sunyol, el president del Barça assassinat, i sobre Neopàtria, el somni almogàver. "Sàpiens sempre ha tingut molt clar que el seu referent són els Països Catalans i segur que en el futur tractarem temes de les Illes i del País Valencià", explicà Creus, que assegurà que "dedicar un primer treball a Pere el Gran ja mostra quines són les nostres intencions".

El director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, que actuà d'amfitrió de la presentació explicà que "aquests llibres s'acullen a un projecte que combina el rigor científic i l'amenitat i això servirà per arribar a públics molt diversos, fins i tot també als universitaris, que de vegades pensam que saben més del que realment saben i respon perfectament a una demanda social creixent per la història que es demostra en l'increment del turisme cultural, la venda de revistes o l'èxit de programes i documentals. Faltava un producte de llibreria i ara el tenim".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.