algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

L'escena de les Balears apunta a l'Euroregió

El festival itinerant Lo Festenal compleix la primera edició a Tolosa

La primera edició del festival Lo Festenal (festa major, en occità) sobre arts escèniques tancà ahir les portes a la localitat occitana de Tolosa amb la participació activa d'associacions de l'Euroregió (Migdia-Pirineus, Llenguadoc-Rosselló, Catalunya i Balears) i d'Aragó. L'encontre, dedicat fonamentalment al públic professional amb companyies de teatre, programadors, agents artístics i associacions, té caràcter anual i itinerant i es preveu que arribi a les Illes en una futura edició.

"És important la connexió per moure la cultura entre fronteres, i Lo Festenal és un acte simbòlic perquè la cultura és un fet global", explicaren Tina Codina i Pau Ruiz, de l'empresa mallorquina Tres Serveis Culturals, que fou contactada pels organizadors del certamen per gestionar la participación balear a Tolosa i que s'aliassin amb dues associacions culturals franceses i la catalana FUSIC. "El projecte tindrà una segona etapa a Perpinyà el proper 16 de novembre ja que si a Tolosa s'ha centrat en un mercat d'arts escèniques amb actuacions, llavors seran unes jornades de professionals en les quals les Balears també hi tindran presència", aclariren Codina i Ruiz.

En l'àmbit artístic, la companyia de Mariantònia Oliver hi representà l'espectacle nOu, que tingué una excel·lent acollida per part del públic, que omplí la petita sala de La Grainerie, una antiga fàbrica de gra que en el darrer any i mig s'ha rehabilitat com a escola de circ. L'obra ha fet un llarg recorregut per festivals i ha oferit actuacions a València, Igualada i la setmana passada a Leioa (Bilbao). Oliver ja treballa en un altre projecte que estrenarà a la tardor, titulat Las Muchas, en què explorarà la realitat quotidiana i el passat de les dones que en l'actualitat viuen el darrer terç de vida, amb la intervenció d'onze mallorquines no professionals de la dansa.

Per altra part, la companyia Hierba Roja, composta per l'eivissenc Jean-Marc Serrano i Laida Azkona, oferí ahir el muntatge WUC dins del projecte Corpus Media sobre formes híbrides entre dansa i noves tecnologies aplicades al món de l'art, en què col·labora Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma.

En la inauguració oficial del festival, que fou divendres, Josep R. Cerdà, delegat de Teatre del Govern, hi féu un discurs. "És un festival que combina gèneres com la música, el teatre, la perfomança i el circ, una aposta atractiva per al públic", destacà. La presència institucional a Lo Festenal inclogué un estand de promoció de les produccions balears en el terreny de les arts escèniques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.