algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

The Royal Society serà distingida amb el premi Príncep d'Astúries

La institució, creada el 1660, s'ha imposat a la resta d'aspirants en l'apartat de Comunicació i Humanitats

The Royal Society, una de les societats científiques més antigues del món amb 350 anys d'existència, ha estat guardonada avui amb el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats 2011. Aquesta institució, creada el 1660 amb l'objectiu de difondre la investigació científica, es va imposar en les últimes votacions del jurat a l'agència de fotografia Magnum i a la radiotelevisió pública britànica BBC. El premi, que està dotat amb 50.000 euros i una escultura de Joan Miró, va recaure l'any passat en els sociòlegs Alain Touraine i Zygmunt Bauman, i ha estat lliurat en edicions anteriors a María Zambrano, "El País", Claudio Sánchez Albornoz, la CNN o Umberto Eco, entre altres.

El jurat assenyala a l'acta que la Royal Society és la comunitat científica més antiga del món, que manté una activitat ininterrompuda des de fa 350 anys. Afegeix que entre els seus objectius prioritaris figuren l'impuls de la investigació científica i la difusió del coneixement per a benefici de la humanitat. Explica que formen part de la Royal Society més de mil cinc-cents membres, entre ells setanta i cinc premis Nobel i nou guardonats amb el Premi Príncep d'Astúries, com Stephen Hawking i l'espanyol Antonio García Bellido, i entre els seus membres històrics figuren Isaac Newton, Gottfried Leibniz, Charles Darwin, Benjamin Franklin i Albert Einstein.

El jurat destaca que la Royal Society patrocina múltiples càtedres així com nombroses beques postdoctorals i ajuts a la investigació en diferents universitats. Edita abundants publicacions i organitza conferències internacionals, centrades actualment en les implicacions socials de la neurociència. El jurat subratlla el caràcter multidisciplinari de la institució, en la qual es posen de manifest els vincles entre ciència, humanitats, societat i política.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.