cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

Miquel Bezares, premi Serra d'Or de poesia

L'escriptor de Llucmajor ha estat reconegut per L'espiga del buit. La Clota recull el guardó en la categoria de teatre amb Assajant Albertí

52326
Foto de família de tots els guanyadors dels premis Serra d'Or. | C.Domènec

L'escriptor Miquel Bezares (Llucmajor, 1968) obtingué ahir un dels premis més prestigiosos de la cultura catalana, el premi Crítica Serra d'Or, en la modalitat de poesia, per L'espiga del buit. L'Abadia de Montserrat, responsable de la revista Serra d'Or, que es creà l'any 1955, distingí el muntatge Assajant Albertí, que dirigeix Pitus Fernández i interpreta la companyia menorquina La Clota, com a millor espectacle teatral en català de l'any.

En novel·la, Julià de Jòdar fou reconegut per La pastoral catalana. Enric Casasses s'endugué el premi de traducció per El Gobelet de Daus, de Max Jacob, i Maite Carranza aconseguí el juvenil per Paraules emmetzinades. En total, es lliuraren 14 guardons en el transcurs d'un sopar a l'hotel Alimara de Barcelona, presidit per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

L'espiga del buit, publicat l'any 2010 per Pagès, completa la trilogia formada per Versllum, El convers i Anvers, de Miquel Bezares. "Més que tancar el tríptic, n'és el fruit", digué el filòleg, qui afegí que "vaig escriure els poemes després d'uns anys de certa inactivitat i em vaig plantejar la idea del buit com a possibilitat per a la creació literària". El llibre té tres parts: L'estigma, amb poemes curts de temàtica amorosa, Arrel incerta i L'espiga del buit. El jurat de literatura i assaig estigué format per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal i Vinyet Panyella.

Amb relació a Assajant Albertí, el jurat, format per Joan-Anton Benach, Àlex Broch, Francesc Massip, Juan Carlos Olivares i Núria Santamaria, destacà "el treball de recerca i dramatització de l'obra de Vicenç Albertí (1786-1859), que dóna a conèixer el seu programa il·lustrat i confirma la importància del teatre menorquí de final del segle XVIII i principis del XIX". Dirigida a un públic jove, l'obra recrea les vicissituds de quatre creadors actuals, finalistes en un concurs europeu. En nom de La Clota, Sergi Marí comentà que "l'obra demostra que és possible crear, de manera infinita, muntatges teatrals a partir dels textos d'autors antics; a més, estableix un diàleg entre persones del segle XXI i una del XIX".

La resta de premiats foren Miquel Pairolí, per Octubre; Anna Esteve, per El dietarisme entre dos segles (1970-2000); Carme Molinero, Pepe Ysàs i Francesc Nicolau, en Humanitats; John London, en catalanística; Pere Riera, pel millor text de teatre en català; Albert Vidal, a la seva trajectòria; M. Carme Bernal i Carme Rubio, en literatura infantil i juvenil; Rebeca Luciani, en il·lustració, i Patricia Geis en coneixements per a joves. Els guardons no tenen dotació econòmica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.