algo de nubes
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

Eduardo Mendoza s'endú el LIX premi Planeta

Dels 16 darrers premis Planeta, únicament s'ha deixat de complir en dues ocasions que la parella formada pel guanyador i finalista siguin de sexes contraris. La parella del 2010, que promocionarà a partir d'avui les seves novel·les per tot l'Estat, es donà a conèixer ahir al palau de congressos de Barcelona en el transcurs d'un sopar multitudinari i està formada pel català Eduardo Mendoza, guanyador de 601.000 euros, i la valenciana Carmen Amoraga, que n'obtindrà 150.250.

Eduardo Mendoza (Barcelona, 1943), que es va presentar amb el pseudònim de Ricardo Medina, va conquerir el 59è premi Planeta amb la novel·la que du per títol La mort d'Acteón. A la història, un jove anglès, expert en pintura espanyola, viatja a l'Estat espanyol durant la primavera de l'any 1936 amb la intenció de taxar un possible Velázquez desconegut i es troba que a Madrid ja s'anuncia allò que serà la Guerra Civil. Autor de llibres som La veritat sobre el cas Savolta (1975), L'any del diluvi (1992), La ciutat dels prodigis (1986) i Sense notícies de Gurb (1990), Mendoza publicà la seva darrera novel·la, Maurici o les eleccions primàries, ara fa quatre anys

Per altra banda, la periodista i escriptora Carmen Amoraga (Picanya, València, 1969) va obtenir el reconeixement de finalista amb la novel·la La primera vez que te conocí. El relat narra els records d'una mare i les complicades relacions amb la filla, que acaba de sofrir un greu accident automobilístic i es troba en coma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.