muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

Els Minyons de Terrassa, triomfadors de la Diada

L'actuació dels principatins encisà el públic de Cort en una Diada castellera

Els Minyons de Terrassa foren els grans protagonistes de la Diada castellera que tingué lloc ahir horabaixa a Cort i on els Castellers de Mallorca donaren un ensurt sense conseqüències en intentar descarregar una torre. Xeremiers, grallers, gegants i colles animaren la cercavila a les cinc de l'horabaixa, que finalitzaria a Cort una hora més tard. Allà, serien els Castellers de Mallorca qui començarien l'espectacle amb un pilar de quatre i el lliurament de l'enxaneta a la balconada del consistori. Un cinc de set donà pas a una torre de set que va caure quan l'estaven descarregant. Això va provocar un petit trasbals d'un quart d'hora, però ningú no va patir cap ferida important i pogueren finalitzar l'actuació amb un quatre de set amb pilar i un ventall de cinc."És més gran el cop a la moral que el dany físic en si", afirmà Daniel Piqueras, dels Castellers mallorquins, en finalitzar l'espectacle.

Els Minyons de Terrassa demostraren la seva bona fama i compliren amb les expectatives, tot i no poder dur tots els seus efectius fins a Mallorca. Els 240 castellers de la colla començaren també amb un pilar de quatre, però ben aviat alçarien una torre de vuit amb folre, que seria el precedent al major castell humà de la festa, el tres de nou amb folre, que impressionà els assistents i les mateixes colles mallorquines.

També alçarien un quatre de vuit abans de finalitzar amb vuit pilars de quatre construïts de manera simultània. Tancaren el dia de construcció de castells els Al·lots de Llevant. Un tres de set, un quatre de set amb pilar i un quatre de set sense pilar foren les edificacions més admirades.

La diada castellera acabà amb una cercavila des de la plaça de Cort fins a les voltes, on va tenir lloc una ballada amb Carumbau i el final de festa, que s'allargà fins passada la mitja nit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorqui, fa mes de 13 anys
El menys no mos feim palacetes. Nomes feim castells
Valoració:5menosmas
Per Tià, fa mes de 13 anys

Sabeu, tarats, que els castellers catalans provenen de València? I ara què, vos inventareu un colonialisme valencià?

Heu reparat, però, de quina manera, aquests espeltres s'expressen: faltes en castellà, en català no en parlem, un desgavell, el seu nivell cultural és nul, només saben insultar, Aquell altre, "Defensem lo nostro", que diu que vol esser lliure... i estat encantat i aplaudeixes quan a Madrid ens prenen els doblers i no ens en tornen més que una quantitat petita. Quan has vist mai que Catalunya ens robi res? Vertaderament, n'hi ha per dur-vos a tancar a Jesús (supòs que no sabeu què és).
Valoració:13menosmas
Per pau, fa mes de 13 anys
Volem llibertat a Mallorca i l'única forma d'aconseguir-la és desfer-nos dels fanaticos catalans, que són una plaga.
Valoració:-33menosmas
Per DEFENSEM LO NOSTRO, fa mes de 13 anys
per vull ser lliure, jo tambe vull ser-ho peró ben lliure sense cadenes ni opressions de ningú. El que mès me emprenya és que en tenin un parell, gracies a deu ben pocs , per aqui que perden el cul per mirar cap al principat.
QUI ESTIMA MALLORCA NO NECESITA DE NINGÚ.ELS PAISOS CATALANS NO MES EXISTEIXEN EN EL CAP DE UN GRAPAT I PER MOLYS D'ANYS.
Valoració:-25menosmas
Per Vull ser lliure, fa mes de 13 anys
Dir que els castellers no són nostros és com dir que el frit de Sineu no és mallorquí, que només és sineuer. Els Països Catalans són més rics dels que molts pensen. Visca la nostra nació catalana: Illes, Principat i País Valencià!
Valoració:21menosmas
Per Es Jai de sa Barrqueta, fa mes de 13 anys
Jo tampoc consider que els castellers siguin nostres, el que es pitjor és el fet que ells mai tendran la temptació de fer una colla de cossiers. Som uns mals imitadors i uns traidors a la nostra cultura. Tenir la mateixa llengua no justifica la imitació.
Valoració:-21menosmas
Per defensen la nostra cultura, fa mes de 13 anys
Aixo si que es ben nostro.
Coses com aquesta demostren el doble llenguatge dels fals defensors de la nostra llengua.
Per mi són tan forasteres la feria d'abril com els castellers. Em sap greu.
Valoració:-21menosmas
Per cdm, fa mes de 13 anys
Visca la colla Castellers de Mallorca!!!!!
Valoració:27menosmas
Per Castellers molt be, pero molt be, fa mes de 13 anys
Els castellers = Paísos Catalans = Cosa Nostra = costo 0,-€

La feria d'abril = res de res nostro = foraster = costo per les nostres buxaques; miles i miles de €
Valoració:47menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente