algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Un pas més per la Serra

El Senat aprovà ahir per unanimitat una moció presentada pel senador socialista Xavier Ramis en què dóna suport a la candidatura illenca a la Unesco

Més de 15.000 persones, grups o entitats ja han mogut un dit per la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat: des de Patti Smith, Michael Duglas, els membres de Fraz Ferdinand i Juan Perro fins als reis i prínceps d'Espanya, que just la setmana passada en firmaven el llibre d'honor. Des d'ahir, també el Senat espanyol, amb una moció aprovada per unanimitat, se suma als esforços que el Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Territori, fa perquè l'entorn de la Serra arribi a ser, al juny de 2011, declarada Patrimoni mundial de la Unesco.

Xavier Ramis, senador del PSOE per les Balears, fou l'encarregat de presentar la moció i al·legà que la Serra engloba "innumerables elements" de vegetació, espècies autòctones i construccions de gran valor cultural, i constitueixen un dels "paisatges més espectaculars" de Mallorca que, com recordà, ha impressionat literats com Italo Calvino, José Luis Borges i Robert Graves, entre molts d'altres. Així mateix, ja fora del Senat Ramis destacà que "aquesta moció del Senat ens donarà força davant la visita que aquest mes rebrem de l'inspector de la Unesco i que té molt en compte el conscens".

Des del Grup Mixt, Pedro Torres (Eivissa) i Arturo Bagur (Menorca), com també el senador autonòmic Pere Sampol, destacaren el grau de protecció que supoosaria per a la Serra una declaració com aquesta. Sampol apuntà així els "perills" que amenacen la Serra i les altres illes, com són "l'excessiva urbanització i la manca de rendibilitat". Des del Partit Popular, Joana Xamena, també mostrà ahir que "hi donen suport i creuen" en la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat.

La consellera insular de Territori, Maria Lluïsa Dubon, es desplaçà ahir a Madrid per assistir a l'aprovació de la moció. Des d'internet continua en marxa la camanya Mou un dit per la Serra, que té ja més de 15.200 sigunatures, i el grup de Facebook ja té més de 10.000 afiliats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.