algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El temps dóna treva i els expositors surten al carrer a Palma

El dia de Sant Jordi s'ha iniciat amb niguls que han desaparescut a aquesta hora del matí

Els llibreters de Mallorca estan de sort. S'ha fet de dia i la previsió sembla que ha fallat, en comparèixer un assolellat Sant Jordi a Palma i això ha permès que des de primera hora del matí els llibreters es posassin a muntar, als principals carrers i places de la ciutat, els estands on exposaran cents de llibres a ulls dels vianants, en espera de, malgrat la crisi, poder fer una bona caixa.

En declaracions a Europa Press, el president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Xesc Moll, ha recordat que durant el Dia de Sant Jordi moltes llibreries obtenen els mateixos beneficis que en dues setmanes normals de venda.

Moll ha detallat que els llibres que més es venen durant aquesta festivitat per regalar-los a la parella, familiars o amics són novel·les que han rebut algun tipus de premi literari, així com obres sobre geografia i història, relacionades amb Mallorca.

Durant el dia d'avui s'instal·laran més de 30 llibreries a la Plaça de Cort; Plaça d'Espanya; Plaça Major; carrer dels Oms i La Rambla, així com diferents llocs de venda davant cada una de les llibreries.

Respecte als efectes que ha tingut la crisi en el gremi de llibreters, Moll ha reconegut que aquest any han disminuït les vendes en un 5 per cent, en relació amb el mateix període de 2009, si bé va destacar que, de moment, cap llibreria no s'ha vist obligada a tancar a conseqüència de l'actual situació econòmica.

No obstant això, expressa la seva "preocupació" per la fórmula del préstec de material escolar als alumnes, que, malgrat que encara "no ha tingut repercussió en les llibreries de Mallorca, podria arribar a perjudicar les petites llibreries de barri i dels pobles, la gran part de vendes de les quals es concentra a setembre i octubre. "De moment, aquesta iniciativa ja ha estat un desastre a Galícia, on han tancat moltes llibreries".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquel.A, fa mes de 13 anys
LOL!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente