nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Entre novetats, roses, música i e-book crossing

Mentre els llibreters n'enllestien ahir els darrers preparatius i miraven al cel per demanar una treva a la pluja, fa setmanes que els editors ja tenen preparades les darreres novetats literàries. Sant Jordi se celebra avui arreu de l'Illa amb paradetes, contancontes i molta festa

Fa mesos que les editorials illenques preparen la data d'avui. Les novetats principals es podran trobar a les paradetes de Sant Jordi, però n'hi ha d'altres que fa uns dies que són als estands de les llibreries. Com sempre, els gèneres són ben variats, encara que hi predominen la novel·la i la poesia. No hi manquen tampoc estudis com el de la marina medieval i obres ben punyents com Llobacarda, de Jaume Santandreu. Durant tota la jornada d'avui -si no plou-, Palma tindrà repartides les paradetes arreu. La majoria es concentrarà a les places de Cort i Major. A Sant Miquel s'hi podran trobar així mateix alguns estands, igual que al carrer dels Oms, a la plaça d'Espanya i a la Rambla. A banda de les activitats pròpies dels llibreters i si el temps no ho impedeix, els ciutadans que es passegin pel centre segur que hi toparan alguns personatges literaris de tots els temps i l'Andersen Projecte de l'Escola Municipal de Teatre (de 18 a 19 hores a Cort).

Les barriades més perifèriques també mantindran viva la flama de Sant Jordi i els veïns trobaran taules amb bones propostes al parc de Son Gibert, a la plaça Joanot Colom de Son Gotleu, a l'Agència del Voluntariat, al Casal de Joves de Ciutat Antiga i un alliberament de llibres -bookcrossing- a la plaça d'Espanya. La bauxa literària de Palma es clourà al Jonquet amb un intercanvi de llibres i un concert amb l'actuació de Funkadictos i Whisky facile a la plaça de Sant Magí. Des d'enguany, la seu a Palma de l'IRL també s'apunta als actes de la diada de Sant Jordi. A la plaça de Major de Ciutat s'hi instal·larà una parada amb totes les novetats emeses des de la institució i informació de les ajudes, serveis i activitats que s'hi fan.

D'altra banda, la fotografia hi serà igualment present, a la plaça de Cort, amb l'exposició sobre els escriptors de l'Any 2010 i 2009: Carme Riera i Baltasar Porcel. A més, a les cinc i mitja del capvespre la Biblioteca Artesana ofereix un interessant recorregut per Palma de la mà dels escriptors mallorquins. Serà a càrrec de Tomàs Vibot.
En un acte organitzat pel Consell de Mallorca, les Llunàtiques actuaran a l'Auditori de Campos, mentre que la Casa Museu Pare Ginard de Sant Joan acollirà una intensa marató de rondalles. Manacor també preveu viure avui una intensa jornada literària amb una fira de venda i intencanvi de llibres al convent de Sant Vicenç Ferrer. A les set del capvespre, hi tocarà el Manacor Jazz Quartet. A Campanet s'apunten igualment a la bauxa i tenen tallers per a infants i grans a la plaça Major (16 hores). Alaró prepara una diada per a demà, quan el Comerç Just vendrà llibres solidaris, mentre que Selva celebrarà la jornada amb jocs al matí i una festa a la biblioteca per brufar-ne els 20 anys. La de Can Torró a Alcúdia presentarà Animalari de sa Sort Llarga, de Biel Crespí (18 hores).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.