algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

El Principal ja té director i temporada d'òpera

El conseller Joan Font confirmà dilluns al Cor del Teatre que manté el cicle líric, mentre que el Patronat aprovà el nom de Guillem Roman com a cap de l'espai

118154
El Principal ja té director i temporada d'opera. | R.C.

Després de setmanes de rum-rums, el Patronat del Teatre Principal escollí dilluns Guillem Roman com a nou director general de l'espai escènic. L'antic cap de l'hipòdrom de Son Pardo s'encarregarà a partir d'ara de la gestió tècnica i administrativa del Principal amb l'objectiu de "cobrir-hi mancaces", segons assegurà. L'elecció de Roman va tenir els vots a favor de tots els patrons, tret dels del PP i UM, que s'hi abstingueren. Una de les primeres activitats que haurà d'afrontar serà l'inici de la Temporada d'òpera que, definitivament, comprendrà cinc espectacles. Així ho confirmà dilluns el mateix conseller insular de Cultura, Joan Font, als membres del Cor del Principal, que fa setmanes que assagen el Rèquiem de Mozart, que divendres obrirà la sèrie.

Val a dir que el conseller encara no té aparaulat cap patrocinador per pagar el cicle líric i que, a més dels 180.000 assignats al pressupost, de moment disposa de 380.000 euros extra fruit de remanents de l'any passat. En total, doncs, i segons varen confirmar fonts del Consell, la XXIV Temporada d'òpera tindrà 560.000 euros distribuïts entre el concert de Rèquiem; l'òpera interpretada de Verdi Rigoleto (els dies 29 i 31 de maig); la versió en concert de La boheme de Puccini i la representació de Lakmé, de Léo Delibens.

Pel que fa a la resta de programació del Principal, Guillem Roman estarà "assessorat" pel cap de producció d'arts escèniques, Pep Lluís Gallardo, que "cobrirà les meves mancances en l'àmbit escènic", explicà. Des del seu nou càrrec, Roman s'enfronta amb "una greu situació econòmica en un ambient caldejat i en el qual hi ha molta tensió entre el personal", apuntà el nou director, que assumeix "l'herència i la línia marcada" per Joan Arrom. "La meva tasca serà modular, dosificar i gestionar el llegat del responsable anterior -indicà-, amb la condició de poder rebre l'assessorament de Gallardo" va afegir.

Per la seva banda, Pep Lluís Gallardo matisà ahir a aquest diari que "la decisió artística de la casa no la prendré jo personalment, sinó que serà tasca del director gerent i del conseller Font". Quant a la programació del Principal fins al final de la legislatura, "seguirem una línia continuista i tirarem endavant el que sigui factible amb el pressupost de què disposem, sense davallar en qualitat", va remarcar Gallardo, tenint en compte que "cal mantenir tot allò que, ens agradi més o manco, va signar Arrom com a gerent del teatre", finalitzà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.