algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Llull estrena televisió

L'Institut Ramon Llull posà en marxa ahir una nova plataforma digital que conté productes audiovisuals d'arreu dels territoris de parla catalana

En una primera passa del que podria ser, digué el conseller Albert Moragues, "la futura televisió pròpia de tots els territoris de parla catalana", ahir horabaixa s'inaugurà la Llull TV, una televisió per internet de l'Institut Ramon Llull (IRL). En rigorós directe, encara que amb els habituals retards tècnics que sempre comporta un esdeveniment com aquest, a les cinc i busques, des de la seu de l'IRL a Barcelona, Josep Bargalló donava la benvinguda als nous telespectadors, en aquest cas, internautes. A la mateixa hora, a la seu de Palma, s'hi havien reunit Fanny Tur, subdirectora de l'entitat, i el mateix conseller de presidència, Albert Moragues, de qui Bargalló prengué les paraules a l'hora de felicitar l'escriptor Jaume Cabré pel seu darrer premi d'honor de les lletres catalanes.

L'autor de llibres com Les veus del Pamano fou així el primer entrevistat en aquesta nova plataforma digital que pretén posar a l'abast dels ciutadans d'arreu del món continguts provinents de les diferents televisions dels Països Catalans i també crear-ne de nous. La propera cita serà, com digué ahir Bargalló durant l'emissió, la d'una entrevista a Carme Riera, Escriptora de l'Any, que es faria des de la seu del l'IRL a Palma. Tot i aquestes petites emissions en directe (també s'hi podran retransmetre alguns dels actes organitzats per l'entitat), Llull.tv és sobretot un contenidor de continguts que tenen com a marc de referència la cultura catalana i les activitats que l'IRL organitza al respecte.

Així, per posar només alguns exemples, des d'aquest portal podem consultar, i davallar, un reportatge fet per TV3 sobre el VIII Campus universitari d'estudiants en català que es dugué a terme a Artà; el programa de Balears pel Món, d'IB3, corresponent a Suïssa; el discurs inaugural d'Albert Moragues a l'Expollengües de París i algun gag del programa Crakòvia fent referència al darrer Madrid-Barça. Així mateix, també s'hi pot trobar la microsèrie de producció pròpia 4cats, adreçada a aquells que estiguin aprenent català i que està ambientada en un pis d'estudiants on, per cert, hi ha una al·lota de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per josep, fa mes de 14 anys
Bona feina per la llengua i la promoció de la cultura. Ara només cal que Balears tracti d'igual a igual Catalunya i que Catalunya tracti d'igual igual Balears.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente