algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

Viatge pictòric en el temps

Tempus fugit és el títol de l'exposició de Tomeu Coll, que des d'avui i fins al 4 de maig serà a la galeria Vanrell de Palma

50738
Una de les pintures que formen la mostra Tempus fugit. | Joan Torres

Tomeu Coll, qui ostenta enguany el primer títol de Creador Jove del Govern i el Consell de Mallorca, exposa des d'ahir i fins al proper dia 4 de maig una vintena de les seves darreres obres a la galeria Vanrell de Palma. Tempus fugit és com Coll ha enomenat aquesta darrera sèrie, en la qual reflexiona sobre el pas del temps. I és que "calia una mirada enrere" tenint en compte que en aquests darrers anys la vida personal i professional de l'artista "ha patit molts canvis", apuntà.

Quant a la temàtica de la sèrie, "que parla d'un pas del temps personal, vital i social", l'artista inclou des d'aquells estius a la platja d'Alcúdia quan era petit (Vint-i-cinc anys enrere), fins a una reflexió sobre les antigues eines de camp (Eines de la nostra terra) i l'evolució arquitectònica (Arquitectura), passant per un record d'antigues diversions infantils (Antics jocs). La de Tomeu Coll "és una mirada al passat que expressa melangia", assegurà el llosetí. Record 3, Inici i final, Pensadors antics, Escala i Començant la lectura són alguns dels altres títols que donen vida a la mostra.

Pel que fa a l'èstètica de les 27 obres de Tempus fugit, Coll continua dins l'àmplia gama dels ocres que el caracteritzen, amb la presència constant de formes geomètriques i elements figuratius sobre l'abstracte, que ocupa el gruix i la base del llenç. Els materials que empra l'artista en aquesta sèrie van des del làtex a la resina passant per la pasta de modelar o l'oli, amb el qual pinta els elements figuratius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.