algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

S'inaugura “Tresors de la Corona”, els millors tapissos renaixentistes

L'exposició, instal·lada a la Galerie des Gobelins, a París, ha estat comissariada per Fernando Checa

117880
Una de les sales de l'exposició oberta al públic fins el 4 de juliol. | HORACIO VILLALOBOS

L'exdirector del Museo del Prado, Fernando Checa, comissari de l'exposició "Tresors de la Corona d'Espanya. Tapissos flamencs el Segle d'Or", inaugurada a París, ha subratllat el seu incalculable valor i absoluta originalitat. La mostra reuneix els més valuosos tapissos del Renaixement, col·leccionats pels Habsburg entre el final del segle XV i el segle XVI.

Les 30 peces reunides tenen un caràcter excepcional i són "verdaders tresors" d'or i argent de grans dimensions. El comissari ha ressaltat el fet que van ser elegides "amb la idea de veure els tapissos des del punt de vista dels seus col·leccionistes". "És una exposició sobre el col·leccionisme de tapissos, i això sí que és original".

La selecció exhibeix l'art flamenc del tapís, el millor de l'època, així com el caràcter internacional i cosmopolita de la cultura castellana del segle XVI. "La idea fonamental és mostrar els tapissos que van col·leccionar els Habsburg fins a constituir la col·lecció més important del món", avui propietat del Patrimoni Nacional i conservats als Palaus Reials d'Espanya, ha assenyalat.

La mostra ha tingut un únic antecedent, fa dos anys, a l'Abadia de Sant Pere de Gant (Bèlgica), on va sorgir la idea de presentar aquests tresors dels Habsburg a París. L'exposició inclou una selecció de dibuixos, de sèries completes, com la de Caceres de Maximilià i la de la Batalla de Pavia, procedents del Museu del Louvre, que mai no els havia presentat com conjunt, "sinó de manera separada".

A la Galerie des Gobelins, seu de l'exposició, hi haurà una "selecció de retrats, petita, però molt significativa, dels col·leccionistes de tapissos"; des d'Isabel la Catòlica, Margarida d'Àustria, María d'Hongria, Carles V i Felip II, procedents del Patrimoni Nacional i també de museus espanyols i francesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.