nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Trescant entre vinyetes

Còmic Nostrum aplega durant tres dies a Palma dibuixants, editorials, llibreters i públic al voltant d'un món d'historietes amb un marcat accent mallorquí

117858
La Misericòrdia tornen a ser l'escenari de la fira. | Joan Riera

Mallorca és illa de còmic i així ho demostren les xifres: hi ha tants editors del gènere a l'Illa com a Madrid, disposam de 9 llibreries especialitzades i dos dels tres guanyadors del premi Nacional de Còmic tenen nom i llinatges locals. Només per això ja té sentit Còmic Nostrum, l'encontre que aplega a Palma dibuixants, llibreters, editors i amants de les historietes del 16 al 18 d'abril. El proper cap de setmana els jardins de la Misericòrdia tornen a ser l'escenari de la fira, que, segons Joan Miquel Morey, de l'associació Amics i Víctimes del Còmic, "espera superar els 10.000 assistents de l'edició anterior".

Tot això, tenint en compte la retallada pressupostària del Consell i que només hi participa el departament de Presidència. Cultura i Joventut n'han quedat fora. Així mateix, aquesta ajuda no s'ha fet efectiva fins al darrer moment, cosa que ha suposat que Ciutat estigui a punt de viure una fira "organitzada en un temps rècord: 4 setmanes", apuntà Morey. Sembla, però, que les presses no influiran en la qualitat d'una trobada que inclourà dibuixants mallorquins com Max, Tomeu Pinya, Àlex Fito i el guardonat Tomeu Seguí.

Si quantitat i qualitat van de la mà, la fira d'enguany té l'èxit assegurat. Un total de 56 paradetes de particulars se sumaran a les 5 llibreries i 3 editorials en aquest encontre al voltant de les historietes. "Entre les parades n'hi ha 51 de còmics de segona mà i 5 de llibres vells", afegí Morey. Des del Mortadel·los, Carpantes i els Zipi Zape més entramaliats fins al Cristóbal Nazareno d'Àlex Fito seran a la vista i a l'abast del públic. La jornada inaugural oferirà tallers de còmic i animació, com també la presentació en primícia d'Alícia en el món real, una història d'Isabel Franc i Susanna Martín al voltant dels efectes socials del càncer de mama.

Contacontes per als menuts, dibuixos en directe, visites guiades sobre La censura a El Jabato i el Capitan Trueno i Viatgers al tren, una taula rodona amb professionals del gènere com Isabel Franc, Pepe Gálvez, Susanna Martin i Antoni Guiral, i un concurs de disfresses sobre personatges del món del manga seran algunes de les activitats de dissabte. La ploma consagrada de Tomeu Seguí i el jove Tomeu Pinya s'entrevistaran l'un a l'altre en públic diumenge a les 11.30 hores. La cloenda de fira vindrà en forma de zombi i des de les 17.00 hores de diumenge aquests éssers diran la seva a la fira.

D'altra banda, vinyetes i solidaritat tornaran a ser-ne protagonistes. Els visitants poden aportar de manera voluntària 1€, que se sumarà a la recaptació del bar, les caricatures solidàries i la caixa que faci la paradeta solidària. Els doblers seran per a la fundació Gaspar Hauser Illes Balears, que traballa amb els afectats d'autisme i el seu entorn més proper. Relacionada amb el còmic i aquesta malaltia, hi haurà una activitat el primer dia de fira: la presentació del llibre Maria i Jo i la projecció del documental sobre aquesta obra. A l'acte hi participaran tambçe l'autor Miguel Gallardo i Maribel Morueco, de la Fundació Gaspar Hauser.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.